Dagens rett

Slik lager du grillfest i en fei

Tre laksefilet på grillspyd og festmåltidet er rett rundt hjørnet. Denne oppskriften vil du like.

Det er den gremolataen - altså persille, hvitløk og sitronskall - som gjør at denne retten blir så god.

Om du synes laksen fortjener litt mer fett, kan du godt helle over litt ekstra god olivenolje. Det løfter smaken enda mer.

Her er andre gode oppskrifter med gremolata

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Grillet laksespyd med gremolata

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

Laksespyd:
4 grillspyd (helst av stål)
700 g laksefilet uten skinn
2 ss rapsolje
Salt og pepper
Gremolata:
1 bunt bladpersille
1 hvitløksfedd
1 økologisk sitron

Fremgangsmåte

Laksespyd:
Hvis du bruker grillspyd av tre, må de legges i kalt vann i 30 minutter før bruk.

Tørk fisken med pair og del opp i ganske store biter. Vend bitene i rapsolje og sett på spydene. Dryss over salt og pepper. Grill over sterk varme i 3-4 minutter.

Gremolata:
Vask persille, tørk den godt. Riv av bladene og finhakk dem. Finhakk hvitløken.

Vask sitronen i varmt vann. Tørk den. Riv skallet fint, hakk det jevnt og bland det med persillen og hvitløken.

Servering:
Fordel gremolata over laksespydene og server med en blandet salat og brød. Gjerne også en kremet dressingsaus .
Tips:
Spydene kan også steikes i panne. Det tar ikke lengre tid, ca 4 minutter.

Sendt inn av

Foto: Mats Widén

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen