Dagens rett

Slik unngår du at kyllingen blir tørr

Server den i en suppe. Dermed trenger du verken å tenke på saus eller grønnsaker.

Du kan selvsagt velge hvilken som helst annen suppe å legge kyllingbitene oppi.

Se våre andre fristende oppskrifter på suppe

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Fyldig oste- og grønnsaksuppe med kylling

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

3 ss smør
1 stor løk
1 stor purre
2 båt hvitløk
4 ss hvetemel
6 dl lettmelk
2 hønsebuljongterning
6 dl vann
3 gulrøtter
1 nepe
2 stilker selleri
1 stor potet
3 dl matfløte (el crème fraîche)
300 g revet cheddarost (jarlsberg eller sveitser)
3 ss finhakket frisk timian
2 kyllingfilet
salt og pepper

 

1 ss smør

Fremgangsmåte

Smelt smør i en stor tykkbunnet kjele ved middels varme. Ha i finhakket løk, purre og hvitløk. La det surre under hyppig omrøring i ca 5 minutter.

Rør melet inn i grønnsakene og la det surre videre i et par minutter. Ta kjelen av varmen og tilsett melk og ferdigblandet hønsebuljong gradvis under omrøring. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp suppen under omrøring.

Tilsett renset gulrot, nepe, stangselleri og potet kuttet i små terninger. Reduser varmen og la det hele småkoke under lokk til grønnsakene er møre. Rør av og til.

Tilsett matfløten (evt lett crème fraîche) og revet ost, og rør til osten har smeltet. Suppen må ikke koke etter at osten er tilsatt. Tilsett finhakket timian og smak til suppen med salt og pepper.

Mens suppen tilberedes stekes kyllingfiletene. Dryss salt og pepper på filetene og stek dem i smør ved middelsvarme i stekepanne i ca 3 minutter på hver side.

 

Øs suppen opp i boller, skjær filetene i skiver og dander oppå suppen. Dryss gjerne over litt finhakket timian.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen