Dagens rett

Snart er det siste frist for årets skrei og en god grunn til å be inn til fest

Trå til med denne oppskriften på et ekstra godt skreimåltid med sprøstekt skinn og en farlig god saus.

Årets skreifiske har vært eventyrlig godt. Og kvaliteten på denne langtsvømmende fisken er strålende. 

Får du ikke tak i skrei, kan du fint bruke torsk i denne feststemte og ekstra smaksrike oppskriften. Vi lover deg en matopplevelse du sent vil glemme.

De beste oppskriftene med torsk og skrei 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Stekt skrei med rødvinssaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

800 g skreifilet, med skinn, men uten ben
2 ts salt
½ ts pepper
olje og smør/margarin til bruning
Rødvinssaus:
1 sjalottløk, finhakket
1 dl rødvin
100 g usaltet smør
salt, pepper
Til servering:
ca. 250 g sjampinjonger eller annen sopp
smør/margarin til steking
salt, pepper

Fremgangsmåte

Skrap fiskeskinnet godt rent for skjell. Gjør dette under rennende vann slik at ikke fiskeskjellene havner overalt.

Skjær fisken i pene porsjonsstykker. Dryss fisken med salt og pepper og la den ligge mens sausen lages.

Rødvinssaus:
Finhakk sjalottløken og fres den blank i 1 ss smør. Tilsett rødvinen, kok opp og la koke inn uten lokk til det bare er vel 1 ss væske igjen.

Skjær smøret i terninger og rør inn én og én terning om gangen. Sausen må ikke koke mens smøret røres inn, da skiller den seg.

Smak til med salt og pepper og hold sausen varm, gjerne i vannbad.

Fisken:
Sett over en stekepanne på middels høy varme og ha i litt olje og smør.

Legg i fisken med skinnsiden ned og legg en tallerken eller liknende oppå de første minuttene slik at filetene ikke krøller seg. Stek fisken til skinnet er gyldent og sprøtt.

Legg fiskestykkene på bakepapir på stekebrett med skinnsiden opp og etterstek den midt i ovnen til den er akkurat gjennomstekt (180 grader i ca. 8 min).

Rens soppen og stek den pent brun i smør/margarin. Dryss på salt og pepper.

Server fisken med sausen, ristet sopp og kokte eller råstekte poteter.

De beste oppskriftene med torsk og skrei

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen