Dagens rett

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er vårlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i frisk vårluft. Oppskriften er såre enkel.

Kyllinglårene skal ha sin time i ovnen, men da rekker du å lage tilbehøret, dekke bordet og ta deg en dusj om du skulle føle for det. 

Flere fristende kyllingretter finner du her

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time og 15 minutter

Ingredienser

8 kyllinglår
16 skiver bacon
Pepperrot- og gressløksmør:
100 g mykt smør
2 ss revet pepperrot (fra tube)
2 ss hakket gressløk
salt og kvernet pepper

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til smøret godt sammen og sett det til side.

Forvarm ovnen til 180 grader. Løsne skinnet på lårene med fingrene og fordel smøret raust under skinnet.

Pakk hvert lår inn i to skiver bacon og legg dem i en ildfast form eller langpanne.

Sett formen midt i ovnen og stek lårene ved 180 grader i ca. 1 time, eller til stykkene er gjennomstekt og har en sprø, gyllen skorpe.

Server gjerne kyllinglårene med grov potetmos, aspargesbønner og skivede tomater. Bruk kraften som danner seg som saus.

Flere lekre retter med kylling

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen