Dagens rett

Søndagsmiddag som skaper hetebølger

Fyr opp grillen og lag saftig svinefilet med hot vri til middag i dag. Slå også til med vår oppskrift på en suveren grillsaus.

God svinefilet er lett å få tak i, og grilling er en flott måte å trylle litt med gode råvarer.
 
 
Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Svinefilet med chili

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

600 g indrefilet av svin
5 tynne skiver bacon
½ ts salt
½ ts nykvernet sort pepper
ca. 100 g syltet jalapeno
4 fedd hvitløk

Fremgangsmåte

Krydre kjøttet med salt og pepper.
 
Legg baconskivene etter hverandre på en fjøl og legg svinefileten oppå.
 
Knus hviløksfeddene grovt med kniven og legg disse og syltet chili på fileten.

Pakk inn fileten i baconet, og legg fileten med baconskjøten ned på grillen. Grill på middels varme ca. 15 minutter, litt avhengig av tykkelsen på fileten. Snu kjøttet av og til.

Pensle over med litt hjemmelaget barbequesaus og la kjøttet hvile ca. 5-10 minutter før du skjærer i det. 
 
Server med en herlig sommersalat  og gode poteter.
 
Tips: Isteden for bacon kan du også bruke spekeskinke. Ved å legge skjøten på baconet ned ved grilling trenger du som regel ikke å bruke noe annet feste for å holde baconet på plass.
 
Hvis du er litt usikker kan du binde hyssing rundt slik at baconet holder seg på plass. 

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Amerikansk grillsaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 gul løk
½ chili
2 ss olje
2 ss soyasaus
1 boks hermetiske tomater
½ dl eplecidereddik
½ ss sennep
½ ss worcestershire-saus
1 ss sukker
2 ts paprikapulver
1 ts salt
1 ts pepper

Fremgangsmåte

Varm olje, tilsett løk og hvitløk og la det surre i ca. 5 minutter.

Tilsett de andre ingrediensene og la sausen småkoke i ca. 20 minutter, til den er passe tykk.

Sausen passer godt til alle typer grillet kjøtt, enten penslet tynt på under grilling eller som tilbehør.

Denne amerikanske grillsausen er full av smak og verdt å lage selv. Sausen holder seg godt i kjøleskapet og passer utmerket til både marinade og grillsaus.

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen