Dagens rett

Søndagsmiddagen blir garantert ukens høydepunkt

Kyllingklubber er mat alle liker, og med denne oppskriften er du sikret suksess. Spesielt når den etterfølges av en så god dessert.

Alle liker den milde kyllingsmaken, men de virkelige kyllingelskerne foretrekker lårene. Og aller høyest snacksverdi har klubbene, den ytterste delen. Den har riktignok minst kjøttfylde, men her er det kombinasjonen av sprøstekt skinn og saus som er viktigst.

Dette er populær mat, så pass derfor på å lage en ekstra stor porsjon.

Her finner du mer inspirasjon til hva du kan gjøre med kyllingklubber

Denne søndagen har vi dessuten laget en italiensk vri på bringebær til dessert.

Trenger du flere desserttips, har vi masser av det her

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Kyllingklubber med favorittsaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

12 kyllingklubber

Favorittsaus:
4 ss ketchup
2 ss vineddik
2 ss worcestershire-saus
2 ss flytende honning
2 ss brunt sukker
1 ts tabasco
1 ts paprikapulver

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til sausen.

Lag noen snitt i kyllingklubbene og pensle kjøttet med grillsausen.

La klubbene steke i ovnen ved 200 grader i ca 30 minutter eller ute på grillen. Her kan det lønne seg å bruke indirekte griling for at kjøttet skal bli mørest mulig.

Pensle med grillsausen underveis, da blir skinnet sprøtt og godt.
 
Server med en god salat ved siden av og gjerne med sausen ved siden av slik at du kan dyppe kyllingklubbene i den.
 

Tips: Du kan også kjøpe ferdigstekte kyllingklubber og pensle dem med grillsausen mens de varmes opp på grillen.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Sabayonne-gratinerte bringebær

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

350 g bringebær
 
Sabayonnesaus:
6 eggeplommer
6 ss sukker
3 ss likør, søt dessertvin (marsala) eller limejuice
2-3 ss crème fraîche

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 250 grader eller bruk gjerne grillelementet.

Ha eggeplommer, sukker og vin/juice i en glassbolle som du setter over en kjele med kokende vann (vannbad).

Pisk eggeblandingen luftig og kremete, og bland inn crème fraîche i sabayonnen.

Fordel bærene i ildfaste skåler og hell over sabayonnekremen. Sett skålene høyt i ovnen til kremen har fått litt farge.

Følg med dem hele tiden slik at overflaten ikke blir brent. Server straks.

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen