Dagens rett
(Bilde: OFG © Marte Garmann)

Spagetti av grønnsaker må prøves

Det smaker ikke som spagetti, men har veldig mange bruksområder. Også som alternativ til salat eller kokte grønnsaker. Prøv denne oppskriften.

Selv om du kommer langt med en potetskreller, blir spiralene enda finere med en spiralizer som koster fra knappe tre hundrelapper og oppover. Kanskje du blir hekta? Morsomt er det i alle fall, og godt smaker det. For disse knasende sprø strimlene gjør at du kan spise rå grønnsaker på en helt annen måte.  

I denne oppskriften som er inspirert av bolletrenden, er det bare et smilende egg og litt pepperrot, en annen veldig trendy ingrediens. Men det finnes et hav av muligheter. Det er til og med gitt ut tykke kokebøker (foreløpig kun på engelsk) om temaet. I første omgang kan du prøve disse grønnsaksspiralene i vanlige spagettiretter. Det gir en veldig morsom smaksopplevelse. Du vil garantert får oppmerksomhet ved middagsbordet. 

Prøv grønnsaksspiraler i stedet for pasta i en av disse rettene 

Her skaffer du deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Grønnsakspagetti

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

1 grønn squash
1 chioggiabete (polkabete)
50 g revet frisk pepperrot
2 ss solsikkeolje 
2 kokte egg
salt og evt pepper

Fremgangsmåte

Vask squashen og beten. Skrell beten.

Skjær squash og bete i tynne strimler. Bruk et egnet redskap som spiralizer eller noe annet som lager strimler. Du kan også bruke en ostehøvel og skjære skivene i strimler.

Fres grønnsakstrimlene raskt i olje i en varm panne. 

Server grønnsakspagettien med et dryss av revet pepperrot og smilende egg.

Sendt inn av

Foto: OFG © Marte Garmann

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen