Dagens rett

Start helgen med en saftig pepperbiff

Vart opp med et skikkelig festmåltid denne fredagen. Selv om alt lages fra bunnen av, er denne oppskriften lettlaget.

Det er de bakte potetene som tar tid. Men mens de bakes i ovnen, lager du den gode sausen og steker biffene. Så fredagens festmiddag er absolutt innen rekkevidde selv for den som ikke har hele kvelden.

Og om du velger å jukse litt med halvfabrikata, kommer du garantert til å få lovord fra alle rundt bordet.

Lyst på en annen saus? Prøv en av disse

 

Pepperbiff med peppersaus og bakt potet

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

800 g mørbrad av storfe , à 200 g
2 ss margarin til steking
1 ts salt
2 ss peppermiks 
Peppersaus:
3 ss smør
1 løk
1 rød paprika
1 ts grønne pepperkorn
1 ts rosépepper
3 ss hvetemel
3 dl oksekraft eller buljong
1 dl matfløte 
Bakt potet:
4 bakepotet
2 dl havsalt 
Sauterte grønnsaker:
2 ss smør til steking
1 pakke sukkererter, á 125 g
1 rødløk
8 cherrytomat, rød
1 ts salt

Fremgangsmåte

Bakt potet:
Vask potetene godt. Legg grovsaltet utover i en ildfast form og legg potetene over. Stek på 225 grader i 1 ½ time.
Peppersaus:
Knus pepper i en morter. Skjær løk og paprika i små terninger, fres disse i smøret og ha på pepper.

Strø over mel, og rør rundt og spe med kraft/buljong mens du rører godt.

Kok sausen i 20 min. Bruk gjerne litt sukkerkulør om du syns den er for lys. Sil den og ha i fløte til slutt.

Pepperbiff:
Salte biffene. Ha peppermiksen på en tallerken og trykk krydderet rundt kantene på biffen.

Bruk sterk varme og la margarinen bli nøttebrun før du legger i biffene. Ha salt på biffene og legg dem i stekepannen. Skru ned temperaturen. Legg ikke for mange biffer i pannen om gangen.

Når kjøttsaften begynner å piple opp på overflaten av kjøttet, er det på tide å snu biffene.

Etter et par minutter vil rosa kjøttsaft sive ut på toppen av biffene. Da er biffene medium stekt. La de hvile en kort stund før servering.

Sauterte grønnsaker:
Skrell og skjær rødløken i båter. Stek den til den er gyllen, ha i sukkererter og cherrytomater. La det steke i ca 3 minutter, mens du vender grønnsakene forsiktig rundt. Smak til med salt.

Lær med om biffkjøtt

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen