Dagens rett

Tacosmaken blir ekstra vellykket i kveld

Denne paioppskriften har alt det familiens store og små elsker, nemlig meksikanskinspirerte smaker, kjøtt- og ostesaus.

Mange unge vil gjerne ha taco hele uka samtidig som fredagstacoen er hellig. Men denne paien klarer nok å overbevise de fleste tacopurister. 

Vi har også mange andre meksikanskinspirerte oppskrifter du bør prøve

Men før du serverer: Pynt gjerne paien med friske basilikum- eller korianderblader og server den med en klatt rømme eller crème fraîche og en frisk salat. 

Her bestiller du dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.

Jennys tacopai

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

Paibunn:
 150 g meierismør
 3 dl hvetemel
 2 ss vann
 
 Paifyll:
 400 g karbonade- eller kjøttdeig
 1  løk
 2  paprika , gjerne ulik farge
 1 ss meierismør til steking
 ½ pose tacokrydder
 2 dl crème fraîche (gjerne lett)
 2 dl revet gulost med litt smak

Fremgangsmåte

Paibunn:
Bland ingrediensene til bunnen i en food processor eller for hånd. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i.

Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.

Du trenger en form ca 26 cm i diameter. Sett ovnen på 200 grader.

Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Avkjøl.

Paifyllet:
Stek karbonadedeig i stekepannen sammen med hakket løk og finkuttet paprika.

Rør inn tacokrydder og crème fraîche. Fordel fyllet i den forstekte paibunnen.

Dryss over osten og stek paien midt i ovnen i ca 30-35 minutter til osten er gyllen.

Server gjerne paien med en klatt rømme eller crème fraîche og pynt med fersk basilikum.

Flere meksikanskinspirerte retter

Tips: I en travel hverdag er det selvfølgelig mulig å kjøpe ferdig paibunn.

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen