Dagens rett

Du bør absolutt prøve denne vrien på torsketunger

Frityrsteking av torsketunger er den beste måten å tilberede delikatessen på. Basta.

Skreisesongen handler ikke bare om mølje og fast hvitt fiskekjøtt. Rogn, lever og ikke minst torsketunger er like viktige delikatesser som bør nytes titt og ofte nå mens de er å få.

Med så gode råvarer som torsketunger, behøver du ikke gjøre så mye. Frityrsteking er en fin måte å gi de litt bløte tungene ekstra fasthet. NB Denne oppskriften er vanedannende.  

Her er våre oppskrifter med torsketunger

Dilla på fritering? Prøv en av disse oppskriftene 

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Frityrstekte torsketunger med salat og dipp

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time og 10 minutter

Ingredienser

24 torsketunger, renskårne
3 ss hvetemel
¼ ts salt
nykvernet pepper
1 l solsikke- eller maisolje
blandet salat
Frityrrøre:
2 egg
2 dl vann
¼ ts salt
200 g hvetemel
nykvernet pepper
Dipp:
1 beger lettrømme
revet skall og saft av 1 lime
salt, nykvernet pepper
hakket gressløk

Fremgangsmåte

Rør sammen alle ingrediensene til frityrrøren og la den svelle i 1 time.

Varm oljen til ca. 180 grader, og det freser rundt skaftet på en treskje når du dypper den i oljen.

Klipp bort løst skinn på torsketungene. Skyll og tørk dem godt.

Ha hvetemel salt og pepper i en plastpose og ha i noen av torsketungene ad gangen. Rist godt slik at hvetemelet dekker tungene helt og rist av overflødig mel - dette gjør vi for at frityrrøren skal henge bedre fast til fisken.

Dypp torsketungene i frityrrøren og stek dem gylne og sprø i den varme oljen. La dem renne av på tørkepapir.

Bland alle ingrediensene til dippen og smak den til med salt og pepper. Rør inn gressløk like før servering.

Server torsketungene nystekte med salat og dipp.

Oppskrifter med torsk og skrei

Tips: Bruk en nøytral olje til fritering og som tåler høy varme slik som mais- eller solsikkeolje.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen