Dagens rett

Trå til med mør og saftig entrecôte

Skikkelig fredagsstemning blir det rundt middagsbordet med denne oppskriften på entrecôte med ekstra fristende tilbehør.

En skikkelig biff er perfekt helgemat, og entrecôten er ofte foretrukket av biffelskere for sin flotte marmorering av fett i kjøttet som gir det ekstra mye smak.

Flere oppskrifter med entrecôte finner du her

Få gratis dagens rett som nyhetsbrev

Grillet entrecôte med spinatpoteter

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

800 g entrecôte av storfe i skiver
12 mellomstore potet
4 ss olje
1 ts salt
½ ts pepper
80 g revet parmesan
200 g frisk spinat

Fremgangsmåte

Vask potetene godt. Skjær dem i båter. Bland potetbåtene med olje, krydder og parmesan.
 
Legg blandingen på aluminiumsfolie og rull sammen sidene på folien til en kant. Legg pakken på grillen i ca 20 minutter og vend blandingen av og til. Eller sett stekeovnen på 220 grader og stek i 25-30 minutter.
 
Når det er ca 5 minutter igjen, legg over spinatbladene og vend inn.
 
Pensle entrecôtene med grillglazen. Grill dem på middels sterk varme i 3-4 minutter på hver side (avhengig av tykkelsen) eller bruk stekepanne - se nedenfor.
 
Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu skivene og steke de videre til rosa kjøttsaft pipler frem. Pensle med grillglaze underveis.
 
Tips: Du kan også brune entrecôten i grill- eller stekepanne over høy varme og ettersteke den i ovnen på 175 grader til den er stekt slik du liker den. Ha da glazen på før du setter den i ovnen.

Flere gode retter med entrecôte finner du her

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Barbecuesaus med ananas

Antall porsjoner

ca ½ liter saus

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

5 dl ananasjuice
1 - 2 jalapeño chilier, uten frø, finhakket
1 ss revet fersk ingefær
2 ss koriander, finhakket
2 dl ketsjup
3 ss eplesidereddik
2 ss worchestershire saus
2 ss brunt sukker
1 ss soyasaus
salt og nykvernet svart pepper etter smak

Fremgangsmåte

Ha ananasjuice, finhakket chili, ingefær og koriander i en tykkbunnet kjele og la koke inn til halvparten.

Ha i resten av ingrediensene og la putre over svak varme til den begynner å tykne.

Smak til med salt og nykvernet pepper. Server til alt av grillmat.

Tips: Får du ikke tak i jalapeno-chilier kan du bruke vanlige røde chilier.

Flere grillsauser

Alle de gode grillartiklene

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen