Dagens rett

Unn deg litt hverdagsluksus

Blåskjell er nå så lett å få tak, så rimelig og så lettlaget, at vi uten problem anbefaler det på en tirsdag. Prøv denne oppskriften.

Blåskjell er en hverdagsluksus som alle har råd til. Du trenger heller ikke være en veldig avansert kokk for å få et perfekt resultat.

Ble du fristet til å se nærmere på andre retter med blåskjell?

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Hvitvinsdampete blåskjell

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

1 kg friske blåskjell
1 dl hvitvin
3 fedd hakket hvitløk
2 stk finhakket sjalottløk
3 ss olivenolje
1 ss hakket bladpersille

Fremgangsmåte

Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet.

Fres hakket sjalottløk og hvitløk i olivenolje i en gryte. Tilsett blåskjell og hvitvin, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg, ca 4 minutter.

Dryss over hakket persille og server med godt brød og hvitløksmajones (aioli) ved siden av.

Lag noen av disse rettene med blåskjell

Tips: Pass på å bruke maks varme når du damper blåskjellene, og ikke damp dem for lenge for da blir de seige.

Rist litt på kjelen underveis slik at skjellene får byttet om på plassen.

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Enkel aioli

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

1 egg
4 fedd hvitløk
5 dl solsikkeolje
1 ss hvitvinseddik
1 ts salt
nykvernet pepper

Fremgangsmåte

Ha et helt egg i en foodprocessor.

Skrell hvitløksfeddene og del dem opp i et par biter før du har dem i foodprocessoren.

Sett i gang kjøkkenmaskinen på nesten full fart. Spe med oljen litt etter litt til å begynne med mens maskinen går, etter hvert kan du tilsette oljen i en tynn stråle.

Tilsett nok olje til at du får en tykk majones. Ha i eddiken og smak til med salt og pepper.

Tips: Dette er en lett måte å lage aioli på, men oppskrift på ekte aioli finner du her . Dersom aiolien blir for tykk kan du ha i litt vann til ønsket konsistens.

Sendt inn av

Foto: Lisa Westgaard

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen