Dagens rett

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Det kan være lurt å lettsalte fisk som skal stekes i panne. La fisken ligge i om lag ti minutter i en lake bestående av 1 dl salt til 1 liter vann. Men ikke lengre, for den kan bli for salt.

Og vi vil heller ikke steike for mye. Selv om kveite er en fet fisk, blir den tørr om den steikes for hardt.

Her finner du enda flere feststemte oppskrifter med kveite

Fisken er ferdig stekt i det øyeblikket en bakepinne eller tynn strikkepinne glir lett gjennom fisken (på tvers) uten å møte motstand. 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kveite som wienerschnitzel

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

5 ss smør
ca 600 g kveitefilet, i 4 schnitzler à 150 g eller 8 à 75 g
salt
1½ dl mel
2 egg
3 dl brødsmuler (se tips)
4 ss olje
1 sitron
4 ts kapers
4 ansjosfileter

Tips: Du kan selvfølgelig bruke griljermel her, men enda bedre blir det om du bruker brødkrumme. Da kjøper du en halvstekt baguette og kjører den til smuler i food processor. Det du ikke bruker legger du i fryseren.

Fremgangsmåte

Klaret smør:
Smelt smøret i en panne over middels varme. Fjern skummet etter hvert som det oppstår og kok til skummingen begynner å gi seg, uansett ikke mer enn ca 2-3 minutter. Smøret skal ikke bli brunt.

Sett til side noen minutter. Hell smøret over i en liten bolle men pass på å ikke få med melkeproteinene mot slutten (det hvite bunnfallet). Sett til side.

Fisken:
Skjær fisken i passende schnitzler, enten fire store eller åtte mindre.

Legg fisken i saltlake, 1 dl salt til 1 liter vann, i 10 minutter.

Ha melet i en vid skål. Pisk eggene lett i en vid bolle. Ha brødsmulene i en tredje vid skål.

Dypp så fiskestykkene først i mel, rist av overflødig mel, dypp dem så i eggene og til slutt i brødsmulene.

Varm det klarete smøret og oljen i en stor stekepanne og stek ved middels varme.

Schnitzlene skal være gylne og ha en litt ujevn  overflate med bobler. Legg raskt over på kjøkkenpapir før de legges på tallerkener.

Lag en ring av ansjosfilet og legg oppå hver schnitzel. Legg litt kapers i midten.

Server med hjemmelaget potetstappe og kokte sukkererter eller selskapserter, alternativt en grønn salat. La schnitzelen spille hovedrollen.

Kveiteoppskrifter til enhver anledning

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen