Dagens rett

Dampet asparges med Hollandaisesaus

Det er vår, og vi lengter etter deilige friske grønnsaker. Aller mest ettertraktet er kanskje asparges, og da serveres det, nær sagt selvsagt, en Sancerre. Er du ikke kommet i vårstemning ennå, er det bare å sikte mot nærmeste velassorterte kolonial for å sikre deg en bunt eller to.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Dampet asparges med Hollandaisesaus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

500 g  grønn asparges
500 g hvit asparges
salt, 2 ss pr liter vann
sukker, 1 ts pr. liter vann

Fremgangsmåte

Grønn og hvit asparges skrelles og kokes hver for seg,  i godt saltet vann med litt sukker,
til de begynner å bli møre. 

Koketid grønn asparges: ca. 3 min.
Koketid hvit asparges: ca. 5 min.

Oppskrift på hollandaisesaus finner du her .

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Hollandaisesaus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 dl cider eddik
2 ss vann
pepper
4 stk eggeplommer
400 g klaret smør
frisk presset sitronjuice

Fremgangsmåte

Bland eddik og pepper og redusér blandingen til det er nesten tørt. Tilsett vann.
Reduksjonen blandes i eggeplommene. Piskes over vannbad i ca 4-8 min til eggeplommene
tykner og har fått et volum 3-6 ganger sin opprinnelige størrelse. Tilsett smør litt
etter litt. Smak til med sitron og salt og pepper.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Her kan du lese mer samt finne flere oppskrifter med asparges.
Her finner du flere hvitviner fra Loire.
Har du lyst på andre grønnsaksretter? Her finner du flere.

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen