Dagens rett

Dampet kveite

En fortreffelig søndagsmiddag er nærmest garantert når kveite er med som hovedingrediens. Og det hele toppes med en herlig vin som følge.

Dampet kveite med lime/kaperssaus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

ca. 800 g kveitefilet
2½ dl tørr hvitvin
2 dl vann
salt, pepper
persillestilker
½ sjalottløk
4 limefrukter (eller 3 sitroner)
2 hakkede sjalottløk
2-3 ss smør
2½ dl kremfløte
50 g kapers (gjerne store)

Fremgangsmåte

Fjern skinn og ben og skjær til fisken i litt store biter. Ha hvitvin, vann og krydder i en kjele. La det få koke opp sammen med fiskeavskjær.

La kraften få koke videre ca. 5 minutter. Sil den og damp fiskestykkene i kraften ca. 6 minutter. Bruk et skalljern (qestjern) og skjær strimler av limeskallet. Press ut saften.

Surr hakket løk i smør til den blir blank. Tilsett fiskekraft og kremfløte. Og la det få koke inn til sausekonsistens. Ha i limesaften og kapers. Lag sausespeil på varme tallerkener og legg fisken på.

Pynt med skallstrimler og halve limskiver. Serveres med nykokte ringeriks-/mandelpoteter eller middagsris.

Sendt inn av

Foto: EFF

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

//]]]]>
]]>
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Du velger selv om du vil dele noen av dine oppskrifter med andre brukere av Min Kokebok.

I tillegg har du full tilgang på samtlige oppskrifter i Apéritifs Kokebok samt Dagens rett og kan dermed ved ett enkelt tastetrykk legge enhver av disse oppskriftene inn i din egen kokebok. Straks du har logget deg inn på tjenesten får du opp et nytt valg for dette under samtlige oppskrifter i kokeboka, bartender og Dagens rett. Enkelt og greit. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Naturvinbar uten merkelapper

Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.  Les hele saken

Til toppen