Dagens rett

Dampet kveite

En fortreffelig søndagsmiddag er nærmest garantert når kveite er med som hovedingrediens. Og det hele toppes med en herlig vin som følge.

Dampet kveite med lime/kaperssaus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

ca. 800 g kveitefilet
2½ dl tørr hvitvin
2 dl vann
salt, pepper
persillestilker
½ sjalottløk
4 limefrukter (eller 3 sitroner)
2 hakkede sjalottløk
2-3 ss smør
2½ dl kremfløte
50 g kapers (gjerne store)

Fremgangsmåte

Fjern skinn og ben og skjær til fisken i litt store biter. Ha hvitvin, vann og krydder i en kjele. La det få koke opp sammen med fiskeavskjær.

La kraften få koke videre ca. 5 minutter. Sil den og damp fiskestykkene i kraften ca. 6 minutter. Bruk et skalljern (qestjern) og skjær strimler av limeskallet. Press ut saften.

Surr hakket løk i smør til den blir blank. Tilsett fiskekraft og kremfløte. Og la det få koke inn til sausekonsistens. Ha i limesaften og kapers. Lag sausespeil på varme tallerkener og legg fisken på.

Pynt med skallstrimler og halve limskiver. Serveres med nykokte ringeriks-/mandelpoteter eller middagsris.

Sendt inn av

Foto: EFF

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

//]]]]>
]]>
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Du velger selv om du vil dele noen av dine oppskrifter med andre brukere av Min Kokebok.

I tillegg har du full tilgang på samtlige oppskrifter i Apéritifs Kokebok samt Dagens rett og kan dermed ved ett enkelt tastetrykk legge enhver av disse oppskriftene inn i din egen kokebok. Straks du har logget deg inn på tjenesten får du opp et nytt valg for dette under samtlige oppskrifter i kokeboka, bartender og Dagens rett. Enkelt og greit. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Det beste krydderet er salt

Ørjan Dahl Olafsen lager «gull av gråstein» på Kvarøy Saltsyderi. Av så å si helt gratis råvarer dukket ideen om Polarsalt opp, og resultatet er et fingersalt i verdensklasse. Kritthvitt og et uttrykk for det rene vannet i havet her ved Polarsirkelen. Les hele saken

Til toppen