Dagens rett

Dampet makrell med appelsinsaus

Makrell er det vi kaller ekte sommermat, og i dagens utgave friskes det hele opp med en lekker appelisnsaus. Selvsagt må det en hvitvin til. Vårt valg faller på Bordeaux.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Dampet makrell med appelsinsaus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

800 g filét av makrell
3 appelsiner
30 korianderfrø
50 g smør
100 g purre
150 g gulrot
1 løk
1 ts fransk sennep
3 grener flat persille

Tilbehør:
kokte poteter.

Fremgangsmåte

Press appelsinene og tilsett 1 dl vann.

Rens og skjær løk, purre og gulrot i skiver og ringer. Ha grønnsakene sammen med korianderfrø og appelsinsaft i en kasserolle og kok til de såvidt er møre.

Legg fiskefiletene i kraften og damp til de er ferdige. Ta ut fisk og grønnsaker og hold disse varme. Visp inn smøret og jevne med litt maisenna om nødvendig. Smak til med sennep og salt og pepper. Pynt med flat persille.

Serveres med kokte poteter.

Sendt inn av

Foto: Eiliv Leren

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen