Dansk flyplass-restaurant til topps på ny liste

The Daily Meal kårer verdens beste flyplassmat.

Flymaten har dårlig rykte, og de fleste forbinder nok heller ikke flyplasser med kvalitetsmat. Men tidsskriftet The Daily Meal har like fullt kåret de beste restaurantene på verdens flyplasser. Restaurantene ble bedømt etter mat, stil, innredning og service. Det ble også lagt vekt på tilbudet av fersk og bærekraftig mat, en voksende trend på flyplasser rundt om i verden, melder AFP.

Helt øverst på lista ligger Le Sommelier Bar & Bistro på Kastrup i Danmark. Bistroen serverer klassiske franske retter som and og solbærsaus, bouillabaisse, moules marinières og creme brulé.

For øvrig domineres kåringen av av amerikanske flyplasser, og lista består av en blanding av gourmet- og hurtigmatkjeder. USA er representert med sju av ti restauranter.

Her er topp 10-lista:
1. Le Sommelier Bar & Bistro (Kastrup)
2. Porta Gaig (El Prat del Llobregat, Barcelona)
3. Salt Lick BBQ (Austin-Bergstrom International Airport)
4. Napa Farms Market (San Francisco International Airport)
5. Tortas Frontera (Chicago O'Hare International Airport)
6. Bubbles Seafood & Wine Bar (Amsterdam Airport Schiphol)
7. Uptown Brasserie (John F. Kennedy International Airport, New York City)
8. Obrycki’s (Baltimore-Washington International Thurgood Marshall Airport)
9. Encounter (Los Angeles International Airport)
10. Crust (LaGuardia Airport, New York City)

Forsiden akkurat nå

Til toppen