Dansk storeslem i Nordisk

Danske Simon Tønsager forsvarte tittelen og tok hjem alle priser i årets Nordiske mesterskap, mens beste norske kom på 4. plass.
Redaksjonen
14 Mai 2011 - 20:28

Det ble en skikkelig storeslem for den unge dansken i dagens Nordisk Mesterskap i østersåpning 2011.
 
Ikke nok med at han forsvarte fjorårets tittelen som Nordens beste østersåpner, men han sikret seg også prisen for beste presentasjon og beste tid med 2 minutter og 24 sekunder som han oppnådde i kvalifiseringsrunden.
 
Uvirkelig
Det var en tydlig beveget Tønsager som snakket med Apéritif rett etter konkurransen:
 
- Jeg er helt sjokkert. Glad, men sjokkert, for det var utrolig jevnt i finalen og jeg hadde aldri drømt om å få til en slik grand slam, sier Tønsager.
 
Tønsager var utilnærmelig i finalen og vant med hele 40 sekunder foran sin landsmann, Jesper Knudsen, som deltar i sin første internasjonale konkurranse. Danmark gjorde det i det hele tatt godt i konkurransen med 1., 2., 6., 8. og 12. plass til slutt.
 
- Jeg visste hvem som hadde vunnet i det jeg gikk av podiiet i finalen, sier Hasse Johannesson til Apéritif. Ikke bare var han utrolig kjapp, men det var en utrolig flott presentasjon også, og han har helt klart fortjent det.
 
Stolthet i lokale råvarer
Danmark har hatt en voldsom vekst innen østersåpnere de siste årene, og i følge Tønsager kan de takke lokale råvarer for dette.
 
- Det har vært et fokus på lokale råvarer i Danmark over lang tid, og ikke minst på østers fra Limfjorden, sier han.
 
- Dette har ført til en større etterspørsel etter danske flatøsters i stedet for importerte østers, og dermed har vi fått mulighet til å åpne mer flatøsters.
 
Fjerdeplass til Norge
Regjerende Norsk mester, Peter Sandqvist nådde ikke helt opp i finalen og måtte ta til takke med en fjerdeplass.
 
- Jeg er kjempefornøyd, for jeg hadde satt med som mål å komme til finalen, og det klarte jeg, sier Sandqvist.
 
- Etter de ti første østersene i finalen merket jeg også at jeg begynte å bli sliten, så en fjerdeplass er jeg veldig fornøyd med.
 
De andre norske plasseringene ble: Xiang Xu 13. plass, Gorm Nørum (14. plass) og Maria Brendehaug Pedersen (15. plass).
 
Vi gratulerer Simon Tønsager som Nordisk Mester!
Resultatliste Nordisk mesterskap i østersåpning, Grebbestad, Sverige 14. mai 2011:
 
Finale:

Nr

Land

Navn

Tid

Straff
sek

Bonus
sek

Totalt

1.

Danmark

Simon Tønsager

2:32

8

20

2:20

2.

Danmark

Jesper Knudsen

2:29

36

5

3:00

3.

Sverige

Hasse Johannesson

2:59

32

15

3:16

4.

Norge

Peter Sandqvist

2:44

36

0

3:20

Semifinale:

Nr

Land

Navn

Tid

Straff
sek

Bonus
sek

Totalt

1.

Sverige

Hasse Johannesson

2:49

12

20

2:41

2.

Danmark

Simon Tønsager

2:31

28

15

2:44

3.

Danmark

Jesper Knudsen

2:39

20

0

2:59

4.

Norge

Peter Sandqvist

2:33

32

0

3:05

5.

Sverige

Lars Karlsson

3:13

16

20

3:09

6.

Danmark

Jonas Tønsager

3:05

36

15

3:26

7.

Estland

Anti Lepik

3:34

24

20

3:38

8.

Danmark

Henrik I Surina

2:47

64

5

3:46

Innledende runder:

Nr

Land

Navn

Tid

Straff
sek

Bonus
sek

Totalt

1.

Danmark

Jesper Knudsen

2:47

32

0

3:19

2.

Norge

Peter Sandqvist

2:47

36

0

3:23

3.

Danmark

Simon Tønsager

2:24

76

10

3:30

4.

Sverige

Hasse Johannesson

2:43

52

0

3:35

5.

Estland

Anti Lepik

3:18

44

15

3:47

6.

Danmark

Henrik I Surina

3:16

48

5

3:59

7.

Sverige

Lars Karlsson

3:14

60

10

4:04

8.

Danmark

Jonas Tønsager

2:54

72

0

4:06

9.

Finland

Johann Schlag

3:16

56

0

4:12

10.

Sverige

Dieter Berner

2:50

88

0

4:18

11.

Finland

Martin Söderström

3:15

76

5

4:26

12.

Danmark

Søren Lisager

3:37

56

0

4:33

13.

Norge

Xiang Xu

2:55

116

0

4:51

14.

Norge

Gorm Nørum

3:38

116

0

5:34

15.

Norge

Maria Brendehaug Petersen

4:17

92

5

5:44

Foto: Roger Kolbu

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her