Dagens rett Chili con carne

Alle elsker chili con carne. Prøv denne oppskriften

På 40 minutter får du en god og het smaksopplevelse. Hvor het bestemmer du selv.

Chili con carne er skikkelig godt, og det er slett ikke vanskelig. Det er stort sett bare kjøtt, chili og bønner. Hvor mye tid du har til matlagingen i dag, er det som avgjør hvilken versjon du skal gå for.

Sugen på mer mat inspirert av det meksikanske kjøkken?

Hvor sterk du vil ha den er også opp til deg, men husk at det kan være lurt å øke mengden også av de andre krydderne om du bestemmer deg for å være raus med chilien.

Her finner du mange andre chili con carne-oppskrifter - også Obamas favoritt

Ja, Obama, nå har han bare en uke igjen på å nyte og lage denne retten i Det hvite hus. Sannsynligheten for at chili con carne eller andre mex-retter kommer til å stå på menyen der etter den 20. januar er vel liten, eller?

Har du veldig dårlig tid kan du gå for denne raske løsningen 

Her skaffer du deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Chili con carne

Antall porsjoner

4-6

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

4 skiver bacon
400 g kjøttdeig (eller karbonadedeig)
2 løk, hakket
2 fedd hvitløk, finhakket
rød chili (etter smak og styrke), finhakket
1 ts malt spisskummen
½ ts malt koriander
½ ts oregano
½ tørket chipotle-chili eller 1 klype røkt paprikapulver (kan sløyfes)
1 boks tomater
2 tomater, flådd og grovhakket
1 stilk stangselleri, i små terninger
1 liten rød paprika, i biter
1 liten grønn paprika, i biter
2 dl oksekraft (el. vann og buljongterning)
1 boks kidneybønner (røde bønner) avrent
salt og nykvernet pepper
Til servering:
½ rødløk, finhakket
rømme
tortillachips

 

Fremgangsmåte

Bland chilipulver, malt spisskumen, malt koriander, oregano samt chipotle eller røkt paprikapulver om du har. Ha i ca. en spiseskje vann og bland til en tykk pasta. La stå.

Stek baconet til det er sprøtt. Ha det over i en kjele. Ta vare på fettet, det bruker du som stekefett til kjøttdeig og løk.

Stek kjøttdeigen, gjerne i to omganger så den blir stekt og ikke kokt. Ha kjøttet over i en kjele.

Stek løken til den er blank, ca 5 minutter.

Ha i hvitløken og chilien. La løk, hvitløk og chili surre i ca. 2 minutter.

Ha i krydderpastaen og surr i ytterligere 2 minutter. Hell alt over i kjelen.

Ha i kraften (vann og buljongterning går bra), tomatene og paprikaen.

La småkoke i minst 1/2 time så smakene setter seg.

Ha i bønnene og la chilien koke et par minutter til den er gjennomvarm.

Smak til med salt og nykvernet pepper.

Tips: Kjøp hele kryddere og mal dem selv i morter eller krydderkvern. Holdbarheten er mye lengre for hele krydder og det smaker mye bedre. Rist gjerne krydderne i stekepannen til du kjenner krydderduften før de males.

 

Tips: For å flå tomatene har du dem i kokende vann i ca. 10 sekunder, deretter over i kaldt vann.

Serveres med ris og en rømmeklatt.

Tips: Litt hakket rødløk på toppen smaker godt og noen tortillachips ved siden av gir litt tyggemotstand.

Flere meksikanskinspirerte retter

Tips: Lag gjerne dobbel dose og frys ned resten, men vent gjerne med bønnene - de er ikke så veldig glad i frysere.

 

 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen