Sjokolademousse med crumble

Sjokolademousse med crumble

Fremgangsmåte

  1. SJOKOLADEMOUSSE:
  2. Ha marshmallows, smør, sjokolade og vann i en tykkbunnet kjele.
  3. Sett kjelen på platen på svak til middels varme og la dette smelte mens du rører det.
  4. Ta kjelen av platen.
  5. Pisk kremfløten stiv sammen med melis og vend dette i den avkjølte sjokoladeblandingen.  Rør forsiktig til du har en glatt og jevn krem.
  6. Øs opp i glass og avkjøl.

  7. SJOKOLADECRUMBLE:
  8. Rør alle ingrediensene sammen i en skål med teskje.
  9. Legg massen utover bakepapir og stek dette i 5-6 minutter på 200 grader.
  10.  Avkjøl.

  11. SERVERING:
  12. Legg sjokoladecrumble-en oppå moussen og legg på noen bringebær og pynt med sitronmelisse.
TIPS: Bruk martini, margarita eller vinglass til desserten når du skal servere desserten til en fest. Til andre anledninger kan desserten med hell serveres i små saftglass.

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Enkel sjokolademousse å lage

Enkel sjokolademousse å lage

Fremgangsmåte

  1. Pass på å ha romtempererte egg.
  2. Pisk fløte til myk krem og sett den kaldt. Stivpisk eggehvitene med melis.
  3. Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad. Bruk lav temperatur og rør litt i den underveis.
  4. Pisk sammen eggeplommene. Bland den smeltede sjokoladen forsiktig sammen med eggeplommene litt etter litt, vend inn krem og til slutt de stivpiskede eggehvitene.
  5. Ha sjokolademoussen i porsjonsformer, eller en stor bolle. Settes kjølig i minst 2 timer før servering.
  6. Server sammen med litt pisket krem og gjerne frisk frukt.

Tips: Moussen kan godt lages 1-2 dager før bruk. Du kan smelte sjokoladen i microen i stedet for i vannbad. Smeltes på lav effekt i 30 sekunder av gangen. Rør mellom hver runde.

Fristende sjokoladekaker og -desserter finner du her

Mange lekre desserter finner du her

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her