Lag en av disse piknikrettene til sommerfesten

Til midtsommerfesten gir vi deg et knippe oppskrifter på fristende piknikretter.

Mange av oss foretrekker å feire sankthans med en piknik ute i det fri. Nedenfor finner du et lite utvalg retter det er lett å pakke med seg.

Flere piknikretter

Hvis du er blant dem som heller foretrekker grillmat har vi selvfølgelig også oppskrifter som burde tilfredsstille selv den mest kresne grillkokk.

Apéritifs store midtsommerfestmeny finner du her

 

Vennegjengbrød

Antall porsjoner

4 - 6

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

1 stor formloff
150 g kokt skinke
150 g bacon
150 g spekeskinke
150 g salami
1 avocado
1 rødløk
2 tomater
½ slangeagurk
1 hode issalat
4 egg
2 pakker majones
½ dl melk
saft av ½ sitron
1 ts salt
½ ts kvernet pepper
2 ss frisk gressløk

Fremgangsmåte

Skjær et firkantet lokk av loffen, 2 cm fra skorpen. Legg dette til siden. Ta ut innmaten i loffen til det er ca 1,5 cm igjen til skorpen.

Del grønnsakene i skiver, vask salaten og sprøstek baconet.

Hardkok eggene, del dem i små terninger og bland sammen med majones, melk, presset sitronsaft, salt, pepper og finhakket gressløk.

Legg lagvis pålegg, grønnsaker, salat og eggemajones. Press ned etter hvert lag. Fyll loffen helt opp til kanten. Legg på lokket. Press godt sammen.

Pakk vennegjengbrødet inn i aluminiumsfolie og sett det kaldt til servering. Bruk en brødkniv med tagger når du skjærer opp loffen.

Dette er super mat å dele med venner, enten det er på stranda, på piknik eller hjemme rundt bordet. Loffen passer også utmerket som en del av et koldtbord eller frokostbuffet.

Annet sommersnadder

Tips: Bruk gjerne et grovt brød som alternativ til loffen.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Gazpacho

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 slangeagurk
1 rød paprika
½ fersk rød chili
4 fedd finhakket hvitløk
1 boks hermetiske tomater
1 ts tomatpuré
1 ts pepper
1 ts salt
5 dl iskaldt vann

3 ss rødvinseddik
2 ss olivenolje
1 gul paprika
½ potte frisk basilikum
2 ss olivenolje

Fremgangsmåte

Del opp alle grønnsakene i biter og bland inn finhakket chili.

Fres hvitløken i olje, pass på at den ikke får farge.

Ha grønnsakene, tomatene og tomatpureen i pannen med hvitløken og stek til grønnsakene blir blanke.

Kjør grønnsakene med stavmikser eller i foodprocessor mens du tilsetter iskaldt vann.

Smak til med salt, pepper og eddik.

Server suppen kald i kalde skåler eller i glass. Topp med finhakket gul paprika, basilikum og litt olivenolje.

Server gjerne med ristet brød drysset med olivenolje og en god skive spekeskinke.

Gazpacho er en kald suppe og en spansk nasjonalrett med opphav i Andalucia. Den kan lages av ulike råvarer, men tomat er som regel en viktig del av suppen.

Her finner du flere tapasretter

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Pizzasnurrer

Antall porsjoner

12 stk

Ingredienser

Hjemmelaget pizzadeig

400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
4 ss olje
1 hakket løk
2 fedd finhakket hvitløk
1 boks hakkede hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
½ ts pepper
1 ts salt
1 ss frisk basilikum
ca. 1 dl vann
5 dl revet mozzarella eller Jarlsberg

Fremgangsmåte

Lag pizzadeigen og la den stå til heving mens du lager kjøttsausen.

Kjøttsaus:
Brun kjøttdeigen i oljen på sterk varme i to omganger. Ha all kjøttdeigen tilbake i stekepanna.

Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann.

La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den blir ekstra tykk. Dryss over basilikum.

Sett ovnen på 225 grader.

Kjevle ut pizzadeigen på et stekebrett til en avlang firkant, ca. 30x50 cm. Smør kjøttsausen utover og rull sammen deigen til en pølse.

Skjær pølsen i ca. 1 ½ cm tykke skiver og legg dem på et stekebrett kledt med bakepapir.

Dryss på ost og eventuelt litt ekstra fyll, f.eks. paprika og ananas.

Etterhev pizzasnurrene i ca. 10 minutter.

Stek på 225 grader i ca. 15 minutter.
 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Roastbiff- og paprikarulade

Antall porsjoner

12 stk

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

16 skiver roastbiff
2 glass grillet paprika, hermetisk
½ pakke ruccula
1 bunt reddiker
1 ts pepperrot på tube
200 g kremost, lett
revet skall av ¼ stk sitron + sitronsaft

Fremgangsmåte

Bland sammen smøreost med pepperrot og sitron.

Legg 8 roastbiffskiver utover benken slik at de danner et A4-ark og smør halvparten av osteblandingen jevnt utover.

Fordel paprika, ruccola og skiver av redikker. Rull sammen og kutt opp i 3 cm høye sylindere.

Gjør det samme med den resterende roastbiffen og osteblandingen.

Dette er en kjapp rett å lage. Pepperrot sammen med roastbiff er utrolig godt.

Pass på å la det være 3-4 cm av roastbiffen hvor det ikke er lagt på noe fyll. Da vil rullen "lime" seg bedre sammen.

Sendt inn av

Foto: Aina C. Hole

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Wraps med kylling

Antall porsjoner

3

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

6 tortillalefser
Kremost med krydder eller annen kremost

Fyll:
1 eple
1 stk. issalat, finstrimlet
1 løk
2 kyllingbryst, stekte eller annet kjøtt
1 rød paprika
3 dl rømme
1 ts salt
¼ ts pepper
100 g revet ost, gjerne Jarlsberg eller Norvegia
frisk basilikum

Fremgangsmåte

Smør kremost på tortillaene. Skjær frukt og grønt samt kjøtt i biter.

Smak rømmen til med salt og pepper og bland alle ingrediensene til fyllet.

Legg blandingen på tortillaene og brett dem sammen.

Dryss revet ost over og pynt med frisk basilikum.

Litt annerledes niste, men ikke desto mindre spennende og smakfull.

Gode råd for pikniken

Tips: Bruk gjerne potetlomper i stedet for tortilla. Pakk wrapsene enkeltvis i matpapir når du frakter dem med deg.

Sendt inn av

Foto: TINE

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Sommerlig nypotetsalat med chilivinaigrette

Antall porsjoner

4 som tilbehør, 2 som hovedrett

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 kg nypotet (ferskpotet)
¼ blomkål
100 g sukkererter
8 røde cherrytomater
1 pakke ruccula
    
Chilivinaigrette:
1 rød chili
4 ss olivenolje
1 ss rødvinseddik
salt og pepper

Fremgangsmåte

Skrubb potetene og kok dem i lettsaltet vann. Damp dem godt og skjær dem i skiver eller terninger.

Del blomkålen i små buketter, skjær sukkerertene i strimler og tomatene i båter.

Bland poteter, blomkål, sukkererter, tomater og ruccula.

Snitt opp chilien, fjern frø og hinner og finhakk den.

Visp sammen chili, olje, eddik og smak dressingen til med salt og pepper.

Hell dressingen over salaten og la den trekke noen minutter før servering.

Flere deilige nypotetretter finner du her

Tips: Denne salaten passer godt som tilbehør til grillmaten, eller som en deilig salat for seg

Deilige sprø salater finner du her

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen