Del 2: Juleøl i boks fra butikken

Redaksjonen
09 November 2006 - 18:19

Boksvarianter
En rekke av juleølvariantene selges også i halvlitersbokser. Praktisk dersom du skal på tur, eller ikke ønsker å bringe med deg glassflasker.

Juleøl i boks fra butikken

86 p
Lervig Juleøl
Lervig Aktiebryggeri
50 cl - 4,70 %
Farge og duft: Lys mahogny. Fin frisk duft med en del frukttoner samt noe røyk og sjokolade.
Smak: Følger duften, god fylde og bra skum, fine bittertoner, sitter lenge.
Mat: Allround, men ikke nødvendigvis julemat.
Vurdering: Må serveres godt avkjølt for å komme til sin rett.

85 p
Hansa Juleøl
Hansa Borg Bryggerier
50 cl - 4,70 %
Farge og duft: Rødbrun. Ren og god juleduft med malt, humle, kjøtt og røyk.
Smak: Flott anslag, følger duften, middels til lett fylde, noe sødme, god bitterhet, noe røyk i finishen.
Mat: Allround.
Vurdering: Et godt juleøl.

84 p
Xmprty™
Macks Ølbryggeri
50 cl - 4,70 % 
Farge og duft: Lys bronse. Frisk og svært aromatisk duft med en del krydder.
Smak: Svært leskende og frisk med behagelig bitterhet.
Mat: Drikkeøl, julelunsj.
Vurdering: Et balansert juleøl på den lettere og friske siden.

84 p
Ringnes Juleøl
Ringnes
50 cl - 4,5 %
Farge og duft: Lys bronse. Mild duft med lette kryddertoner, malt, humle og sitrus.
Smak: Lett friskt anslag, lett fylde, dempet bitterhet i finishen.
Mat: Drikkeøl, lettere juleretter, julelunsj.
Vurdering: Et lettdrikkelig juleøl for den som ikke liker for mye av det gode.

-
83 p
Aass Juleøl
Aass Bryggeri
33 cl - 4,70 %
Farge og duft: Brunrød. Innbydende duft av sitrus, blomster og krydder.
Smak: Litt metallisk i anslaget, ellers det samme som i duften, svært bløtt skum, sitter noe.
Mat: Drikkeøl.
Vurdering: Helt greit men kunne hatt noe mer spenst.

-
83 p
Juleøl
Macks Ølbryggeri
50 cl - 4,70 %
Farge og duft: Brunrød. Noe frukt, drops, krydder og malt.
Smak: Følger duften, lett fylde, fint skum, noe bitterhet.
Mat: Drikkeøl.
Vurdering: Kunne hatt litt mer av alt.

-
83 p
Frydenlund Juleøl fra Fat
Ringnes
50 cl - 4,5 %
Farge og duft: Flott mahogny. Ren malt/humleduft med innslag av kjøttkraft.
Smak: Ok anslag, lett fylde, godt skum og fin bitterhet mot slutten.
Mat: Drikkeøl.
Vurdering: På den lettere siden.

+
79 p
Dahls Julebrygg
Ringnes Norge
50 cl - 4,5 %
Farge og duft: Brunrød. Behagelig duft med noe frukt og  malt.
Smak: Lett anslag, ok syre og bitterhet men er litt vel kort.
Mat: Drikkeøl.
Vurdering: Litt vel enkel.

+
78 p
Tuborg Juleøl
50 cl - 4,5 %
Farge og duft: Lys brun. Lett metallisk humleduft med innslag av kokt kjøtt.
Smak: Rent saftig anslag, leskende mild og lettdrikkelig men litt kjedelig.
Mat: Drikkeøl.
Vurdering: For den som ikke bryr seg om at det er jul.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her
Dagens rett

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her

Seifilet kan benyttes til mange ulike fiskeretter. I dagens forslag er det karri som er med på å smaksette seimåltidet, en kombinasjon som er svært vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her