Den berømte drinken Sidecar

Bland sammen cognac, likør og sitron og du får en av verdens mest klassiske og berømte drinker fra Harry's Bar i Paris.

I snart 100 år har denne enkle, men utrolig smakfulle drinken overlevd tidens tann, og den er like populær i dag som den var da den først ble funnet opp.

Klassiske drinker er å finne på alle barkart, og de siste årene har det vært en voldsom interesse for de gode gamle klassikerene.

Se flere klassiske drinker her

Denne udødelige klassikeren stammer fra en av verdens mest berømte barer gjennom alle tider - Harry's Bar i Paris.

Mot slutten av første verdenskrig lagde Harry MacElhone sin første Sidecar ved å blande like deler cognac, sitruslikør og ferskpresset sitron.

Drinken ble raskt en suksess i baren han og fikk naturligvis en ledende rolle i hans store cocktailbok fra 1922.

Cognac er mye mer enn bare en avec, og kan med fordel brukes i de lekreste drinker slik som her.

Flere gode drinker med cognac

Lurer du på hvordan kjellermesteren blander for å få en perfekt cognac?

Da bør du bli med oss på et helt spesielt kurs den 29. april hvor vi sammen med kjellermester Jean-Philippe Bergier og Toralf Bølgen smaker utrolige cognacer og blander vår egen cognac!

Cognackurs 29. april i Oslo - bland din egen cognac

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online .

Les flere ukens drinker

Vi i Apéritif ønsker deg en riktig god helg!

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post . Se lenger ned for mer info.

Sidecar

Antall porsjoner

1

Ingredienser

2 cl Rémy Martin V.S.O.P. cognac
2 cl Cointreau sitruslikør
2 cl ferskpresset sitronjuice

Sitrontwist

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en shaker med is. Rist godt og sil over i et stort avkjølt cocktailglass.

Vask en sitron og skjær av en bit av skallet som du klemmer over drinken for en ekstra sitrussmak.

Pynt gjerne med en strimmel sitronskall (twist).

Hvis du ønsker en noe søtere tone på drinken kan du tilsette litt sukkerlake.

Fakta: Dette er den originale oppskriften til Harry MacElhone fra Harry's Bar i Paris i 1922. En variant av denne drinken er at man bruker dobbel mengde cognac.

Klassiske drinker finner du her

Råvarer:

Cointreau (241)

Sendt inn av

Foto: Nils Petter Dale

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Min Bartender
Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme.

Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her

Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis. Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din .

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen