Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Blåskjell er en luksus alle har råd til, og en stor bolle rykende varme skjell smaker alltid utmerket. 

Lag noen av disse deilige rettene med blåskjell

Her registrerer du deg for å få  dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Kremete blåskjell

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

2 kg friske blåskjell
2 dl hvitvin
4 - 6 fedd finhakket hvitløk
4 finhakkede sjalottløk
8 ss olivenolje
4 ss frisk kruspersille
2 gulrøtter i strimler
1 rød chili
3 dl kremfløte
4 - 6 ss crème fraîche orginal, 35 %

Fremgangsmåte

Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet.
 
Fres sjalottløk, gulrot og hvitløk i olivenolje i en gryte. Tilsett blåskjell og hvitvin, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg.
 
Ta ut blåskjellene, men la kraften ligge igjen i gryta. Tilsett kremfløte og crème fraîche og kok ned til sausen er passe tykk.
 
Ha blåskjellene tilbake i gryta og vend dem inn i kremsausen. Server med godt brød.
 

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

>

Forsiden akkurat nå

Til toppen