Den beste sommervinen fra taxfree

Det er denne østerrikske hvitvinen du bør satse på i forbindelse med sommerens reiser. 

Domäne Wachau Grüner Veltliner Terrassen Smaragd 2011 koster nemlig bare 105 kroner på flyplassen, og ville trolig ha ligget på 140 kroner om den var tilgjengelig på polet.

En frisk og delikat vin, typeriktig med grüner veltliners karakteristiske hvit pepper- og lime-toner. Flott syre og god fylde. En veldig god vin for sommerlige gleder som et glass hvitvin i skyggen, reker med aioli og salat med kremet dressing.

Balansert

Produsenten Domäne Wachau er bedre kjent som et av verdens beste kooperativ, og er solid så det holder. Den er representert med et bredt utvalg viner i Norge, og denne månedens vin tilhører det midtre kvalitetssjiktet. 

Terrassen forteller at druene kommer fra ulike parseller i de terrasserte vinmarkene i Wachau, altså ikke enkeltvinmarker, som produsentens toppviner. Smaragd er betegnelsen på vin laget av sent høstete druer, og tilsvarer tyskernes spätlese. Slike druer har et høyt sukkerinnhold og gir derfor tørre viner med relativt høy alkohol. Vår vin ligger derfor på 13,5 prosent, men som balanseres godt av fylden og syren.

Alle foto: Roger Kolbu

 
 
 
 
 
 
 
 

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen