Den perfekte grilldrinken

Whiskey sour er grilldrink nummer én. Min versjon har en liten klunk øl for maksimal grillstemning.

Alle matglade mannfolks favorittsesong er her. Endelig kan grillen brukes, og drømmen om å stå i steikosen med en iskald pils er gjennomførbar.

Minst siden 1862

Neste gang du griller kan du bytte ut pilsen med min vri på whiskey sour. Det kan fort bli en tradisjon, for så god er nemlig denne drinken. Whiskey sour er dessuten en av de virkelig store klassikerne.

Her er våre oppskrifter på akkurat denne drinken

Opprinnelsen til drinken er diskutabel, men første gang den dukket opp på trykk var i Jerry Thomas’s berømte bok A Bartenders Guide i 1862.

Siden den gang er den blitt kopiert og justert i alle retninger. Etter som det er grilltid, velger jeg å bruke elementer som passer godt for sesongen – røyk og øl.

Mange dæsjer

Originaloppskriften består whiskey (bourbon), sitron, sukker og eggehvite. Jeg bruker både bourbon og skotsk whisky. Det siste for å få inn røyksmaken.

Jeg mener at drinken trenger litt bitterhet også. Derfor bruker jeg Angostura Bitter. Mens mange mener 2-3 dæsjer er riktig per drink, «køler» jeg på med 8-10.

Derfor bruker vi bitter i drinken

Foto: Julie H. Amundsen

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt  ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender . Les mer om det lengre ned på siden.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Whiskey Sour

Antall porsjoner

1

Ingredienser

2 cl Bourbon ( Bulleit eller Buffalo Trace )
2 cl Islay whisky ( Caol Ila 12 eller Ardbeg 10 )
2½ cl lønnesirup
2½ cl sitronsaft
8-10 dæsjer Angostura Bitter
eggehvite
4-6 cl lys pilsner (f.eks. Carlsberg)

Fremgangsmåte

Tilsett alle ingredienser i shakeren foruten pilsner.

Husk å shake uten is først siden du bruker eggehvite. Tilsett deretter isen og shake igjen. Fyll opp et rocksglass med is og hell drinken i glasset. Topp opp med en lys pilsner. Rør om og server.

Tips 1:
New York Sour har samme fremgangsmetode, men toppes opp med en fyldig rødvin i stedet for pilsner.

Tips 2:
Prøv gjerne å lage dine egne smaksatte siruper. Chili, kanel, ingefær og vanilje er populære smaker.

Kok opp 600 gram sukker til 4 dl vann sammen med en god mengde av valgt krydder. Avkjøl og hell over i et syltetøyglass eller plastboks med lokk. La stå og godgjøre seg noen dager. Hvis du synes smaken er sterk nok, siler du bort krydderet og heller sirupen i en flaske med kork.

Sendt inn av

Foto: Sentralen as

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Min Bartender
Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme.

Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

Er du allerede registrert, logger du deg inn her

Ukens drink som nyhetsbrev:
Hver fredag får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Forsiden akkurat nå

Til toppen