Den store påskedrinken

Fyldig, kremete, søt og vidunderlig sterk - lær deg å lage påskens store drinkfavoritt.

Det er bare å slenge sugerørene og teskjeene til side med det samme, for de har ingenting med denne drinken å gjøre.
 
Det er nemlig meningen at du skal nyte den herlig varme og søte, men sterke kaffedrinken gjennom den lettpiskede, kjølige kremen.
 
Prøv selv og du vil få en helt ny opplevelse av denne klassikeren som varmer helt ut i tærne.
 
 
Her har vi derimot byttet ut den tradisjonelle irske whiskyen med norsk akevitt og likør som gir en litt annen men farlig god vri på Joe Sheridans klassiker.
 
Varme drinker er perfekte i solveggen på påskefjellet, men hvorfor ikke lage noen andre deilige drinker også?
 
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online .
 
 
Vi ønsker deg en riktig God Påske!
 
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post . Se lenger ned for mer info.

Potetens velsignelse

Ingredienser

2 cl Løiten Linie Aquavit
2 cl St Hallvard likør
½ ts demerara sukker (brunt uraffinert sukker)
God, sterk kaffe

Kremfløte

Fremgangsmåte

Ha sukkeret i et varmebestandig glass og tilsett litt god, sterk og nytraktet kaffe. Rør godt rundt til sukkeret har løst seg opp.

Tilsett akevitten og likøren og topp opp med mer kaffe, rør rundt.

Pisk kremfløten til den blir tyktflytende, men ikke stiv og legg denne som et tykt lag på toppen av drinken ved hjelp av en barskje.

NB! Denne drinken skal ikke serveres med sugerør eller teskje, men nytes ved at du drikker den varme kaffen gjennom det fyldige kremlaget.

Dette er en norsk variant av den originale Irish Coffee, som når den er skikkelig laget skal se ut som det irske ølet Guinness med den mørke væsken og den hvite toppen.

Les mer om historien til Irish Coffee her

Råvarer:

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Min Bartender
Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her

Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis. Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din.

Forsiden akkurat nå

Naturvinbar uten merkelapper

Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.  Les hele saken

Til toppen