Den ultimate 17. mai-desserten

Desserten med det morsomme navnet som betyr norsk omelett, er som skapt for nasjonaldagen.

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Omelette norvègienne er faktisk navnet som brukes i Frankrike for denne klassiske desserten. Årsaken til at «Norge» blandes inn er at under marengslokket befinner det seg iskrem. Desserten ser ut som et isfjell. At vi ikke har det i Norge, er sikkert av mindre betydning. Det som er viktigere er at kombinasjonen av den lune og seige toppingen og den kalde isen, er helt genial. Og noe som alle vil synge ja vi elsker om.

Varier gjerne med bunnen

Best av alt er at den er veldig rask å lage. Mye kan gjøres klart på forhånd, slik at du gjør siste finishen i ovnen, like før desserten skal på bordet. Og har du ikke tid til å lage sukkerbrødbunnen selv, kommer du langt med en fra butikken. Liker du ikke sukkerbrød, eller synes det er litt kjedelig, kan du selvsagt velg en annen type bunn.

En nøttebunn som denne fungerer veldig godt

Det viktigste her er iskremen og marengsen. Og den siste må du altså lage like før desserten skal i ovnen, slik at den ikke skiller seg.

TIPS 1: Har du en skibrenner for hånden, kan den godt brukes til å steke marengsoverflaten. Se flere nyttige kokketips

TIPS 2: Du kan godt drysse ristete hakkete nøtter over marengsen før den skal i ovnen. Se flere nyttige kokketips

Omelette norvègienne

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

½ sukkerbrødbunn

5 eggehvite

5 ss melis

1 l vaniljeis

150 g bringebær

50 g blåbær

Fremgangsmåte

Del et sukkerbrød i to. Legg den ene halvparten på et fat. Den andre halvparten kan fryses til senere.

Pisk eggehvitene halvt stive. Tilsett litt og litt melis under omrøring til massen er blitt en blank og seig marengs.

Legg halvparten av bærene på sukkerbrødbunnen. Fordel skiver av iskrem over og dekk hele kaken godt med marengsen, også ned på sidene.

Hvis du ikke skal steke kaken med en gang, kan den oppbevares i fryseren i mellomtiden.

Sett kaken i stekeovnen ved 250-300 °C i 5 - 10 minutter, til lokket er gyllent (følg med - det går fort). Pynt med bær. Kaken må serveres straks.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ukens kake som nyhetsbrev:
Hver torsdag får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Forsiden akkurat nå

Til toppen