Denne bordeauxen behøver du ikke vente på

Dette sjarmtrollet av en moden bordeaux fra den mye omtalte 2003-årgangen er din for en svært liten penge.

Ch. Malescasse 2003 har et modent solbærpreg med innslag av cedertre, stor fylde og bløthet samt en lang god ettersmak.

Reddet av caberneten og jordsmonnet

Den er perfekt moden nå, men holder i flere år fortsatt. Årsaken til den kortere livssyklusen – vi snakker tross alt om en cabernetdominert Médoc – er å finne i årgangen. 2003 var året da klimaendringene for alvor kom på dagsordenen, for en slik langvarig hetebølge som rammet dette historisk kjølige vinområdet var fram til da ukjent.

Men nettopp det at denne vinen har den sentmodnende cabernet cabernet som hoveddrue og ikke minst at den kommer fra en del av Médoc som kjennetegnes av grusjordsmonn med kalkstein i grunnen, har «reddet» den. Denne type jordsmonn hjelper til å holde friskheten i druene oppe.

Total makeover

Ch. Malescasse ligger nemlig midt mellom Margaux og St. Julien på et høydedrag som sikret stor dybde i grusjordsmonnet. Slottet er klassifisert som Cru Bourgeois – derfor den gunstige prisen – men det regnes for å ha et godt potensial.

Les mer om Cru Bourgeois

I dag eies slottet av Philippe Austruy som også eier Commanderie de Peyrassol i Provence. Æren for å ha løftet det tilbake til fordum glans gis delvis til Tesseron-familien som kjøpte det i 1970 da det var tvers gjennom forfallent. De replantet vinmarkene men valgte å selge til Alcatel-Alsthom i 1992, som igjen solgte det 20 år senere til Austruy.

Foto C Goussard.
Foto C Goussard.

 

Viner herfra dukker med jevne mellomrom opp både i bestillings- og i spesialutvalget, og kjennetegnes av veldig god valuta for pengene.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Ch. Malescasse 2003

Produsent:
Ch. Malescasse
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux
Pris:
220,00 kr
Varenummer:
7274901
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen