Ukens kake

Denne desserten vil du elske

Mangopudding er manges favoritt ved besøk på asiatiske restauranter. Så enkelt lager du den selv hjemme.

Før var fritert banan en selvfølge etter en middag på kinesisk restaurant. Nå har mangopudding nærmest tatt over. Ikke rart, for mangosmaken har det som trengs, fruktighet, sødme og friskhet. Ikke føles den like mektig heller.

Best av alt er at du enkelt kan lage den selv. Og du kan bruke så vel fryst som fersk mango. Men pass på at mangoen er moden, ellers blir det ikke den samme susen over desserten. Umoden mango er ikke veldig godt og ikke søtt nok til en pudding.  

 Se alt det andre du kan bruke mango til 

 Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev 

Mangopudding

Antall porsjoner

6-8

Tilberedningstid

3 timer

Ingredienser

4-6 gelatinplater (avhengig av størrelse)
2,5 dl varmt vann (min 80 grader)
1,75 dl sukker
7,5 dl mangopure (ca 2-2,5 mangoer)
2,5 dl helmelk
8 isterninger
Evt limesaft
Frisk mango i skiver

Fremgangsmåte

Bløt gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Rør den ut i det varme vannet. Når gelatinen er oppløst, tilsett sukker og rør til det også er oppløst.

Bland mangopure, melk og isbiter i en stor bolle. Tilsett sukker- og gelatinmiksen og rør mens isen smelter.

Smak på blandingen om den har riktig balanse mellom sukker og sødme. Smak eventuelt til med lime eller mer sukker. 

Ha i en dessertform eller porsjonsformer (det tar kortere tid). La stå i kjøleskap i 2-3 timer. Du kjenner om den er klar ved å trykke på toppen. Hvis den kjennes fast, er den klar til å velves. For å få puddingen ut av formen er et godt tips å dyppe den raskt i kokende vann.

Pynt med mangoskiver før servering.

Tips1:
Du kan også bruke frossen mango i terninger.

Tips2:
Om du presser mangopureen gjennom en sikt, blir puddingen enda mer silkemyk. 

Tips3:
Server gjerne vaniljeis ved siden av. 

Foto: iStock

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen