Drikke
Denne drinken har folk festet med i 100 år

Denne drinken har folk festet med i 100 år

Singapore Sling er fortsatt en drink som gir mersmak og vekker beundring. Les den spennende historien.
15 August 2014 - 13:00

Singapore Sling er dermed en av de mest tidløse sommerdrinkene som finnes. Den er uten tvil den mest kjente drinken med gin som base.

100 årsjubileum rundt hjørnet
Den har sin opprinnelse i The Long Bar ved Raffles Hotel i Singapore. Bartenderen som er udødeliggjort gjennom drinken, het Ngiam Tong Boon. Det antas at han laget den første gang rundt 1915.

Se våre andre oppskrifter på samme drink

Det spesielle ved drinken, som D. A. Embury også poengterer i sin bok «The Fine Art of Mixing Drinks», er at alle bartendere lager den forskjellig. Originaloppskriften kan du fremdeles se på Raffles Hotels museum, sammen med safen hvor Mr. Boon låste inn alle sine oppskrifter.

Singapore skiller seg ut
Det er for øvrig interessant å merke seg at dagens drinkoppskrifter skiller seg en del fra dem som ble brukt på Raffles Hotel før 1970, det gjelder også andre barer i Singapore.

1970-tallsversjonen av Singapore Sling fra Raffles er også kraftig modifisert. Den ble mest sannsynlig endret på den tiden av Ngiam Tong Boons nevø. I dag serverer de premiksete Singapore Slings fra en dispenser for å håndtere volumet av drinker som serveres hver dag til de mange besøkende. Raffles Hotel er som kjent en skikkelig turistfelle. Men du kan faktisk fortsatt be om at den lages på den originale metoden hvor drinken shakes og ikke kjøres i blender (for effektivitetens skyld).

Prøv gjerne originalen også
Heldigvis kom det en endring i bruk av råvarer mot slutten av 1980-tallet.  Sourmix og dårlige premiksete drinker ble erstattet med ferske råvarer og kvalitetsprodukter. Mye av æren for denne utviklingen gis forresten Dale Degroff ved Rainbow Room i New York. For Singapore Slings del betød det at drinken på nytt minnet om originalen.

Originaloppskriften inneholdt like deler London dry gin, Bols Cherry brandy eller Cherry Heering, Bénédictine og friskpresset limesaft. Den ble rørt og toppet med to deler soda samt en dæsj Angostura. Originalen hadde ingen garnityr.

Les om de ulike gintypene

Som dere ser har drinken forandret seg betydelig til en mer fruktig, lettdrikkelig versjon som ikke har altfor mye med originalen å gjøre.

Tips: Test begge versjoner og se hvilken som du liker best.

Foto: Julie H. Amundsen

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender.

Moderne Singapore Sling drinkoppskrift

Moderne Singapore Sling drinkoppskrift
Ingredienser
3 cl gin
1½ cl Heering Cherry Liqueur (eller cherry brandy)
1 cl granateplesirup
12 cl ananasjuice
1½ cl friskpresset limesaft

Fremgangsmåte

Alle ingredienser helles over is i en shaker. Rist godt og sil over i et stort vinglass. Pynt med ananasskive.

Tips 1:
Prøv å toppe drinken med ulike typer drikke. Lagerøl og kirsebærøl gir noen fantastiske smaksopplevelser.
 
Tips 2:
For en «tørrere » versjon, bytt ut Cherry Heering med Kirschwasser. Dette gir også en mer naturlig vri i retning den originale oppskriften. Den gang var det cherry brandy som ble brukt, og den er mye tørrere enn Cherry Heering. Mest sannsynlig toppet de drinken den gang med rødvin for farge og fruktighet.

 

 

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her
Dagens rett

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her

Pasta og sopp er en utprøvd og utvilsomt vellykket kombinasjon på kjøkkenet. Med fløte eller creme fraiche i tillegg er du i mål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her