Denne eplekaken smaker himmelsk

Selv om du har din favorittoppskrift allerede, må du rett og slett prøve denne eplekaken.

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Eplekake er en av nordmenns største favoritter – året rundt. Men eplekake smaker nå aller best på denne tiden mens de norske eplene er på sitt beste.

Den er også lett å lage

Denne oppskriften skiller seg noe fra den de fleste baker ved at den både har mandlemasse og marengs. En rik og god eplekake som ikke minst er veldig enkel å lage.

Se alle de andre lekre eplekakene du kan lage

Dessuten egner den seg like gjerne som dessert som til kaffen.

TIPS: Om du ønsker, kan du gjerne bruke halvparten pærer. Se flere nyttige kokketips

Eplekake med saftig marengs

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

1 time og 15 minutter

Ingredienser

1 pk kransekakemasse
3 egg
1 ts bakepulver

Fyll:
3 eple
2 ts malt kanel
1 ss sukker

Marengs:
4 eggehvite
3 dl sukker
1 ts sitronsaft

Fremgangsmåte

Ha kransekakemasse i en bakebolle, og tilsett eggene.

Pisk det godt sammen til en jevn masse. Tilsett bakepulver og ha deigen i en godt smurt og rund form, ca. 24 cm, med bakepapir i bunnen.

Stek kaken på midterste rille ved 180 grader i ca. 15 minutter. Til bunnen har satt seg.

Skrell eplene og skjær dem i biter og legg dem i en kjele og kok dem møre sammen med sukker og kanel. Legg så eplene på bunnen.

Stivpisk eggehvitene, tilsett sitronsaft og strø sukker i litt og litt og pisk videre til den er seig. Bre marengsen over eplene.

Stekes på midterste rille ved 150 grader i ca. 30 minutter eller til marengsen er stiv og seig.

Pass på at ikke marengsen brenner seg, skru heller ned temperaturen om det blir for varmt.

Husk at alle ovner steker forskjellig og temperaturer er bare veiledende.

Avkjøl kaken i formen.

Tips:
Om du ønsker, kan du gjerne bruke halvparten pærer.

Sendt inn av

Foto: Mats Widén

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ukens kake som nyhetsbrev:
Hver torsdag får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen