Dagens rett

Denne fargeklatten øker stemningen rundt middagsbordet

Pasta med fersk og røkt ørret og sesongens lekre grønnsaker er ikke bare fargerik og smakfull, men også rask å lage.

Pasta er hverdagsfavoritt nummer én, og denne utgaven er intet unntak. Hvilken pasta du velger er egentlig hipp som happ.

Har du gått deg vill i supermarkedenes pastahyller og lurer på hva alle de forskjellige typene skal brukes til? Fortvil ikke - alt du ønsker å vite om pasta finner du her:

Apéritifs store pastaguide - alt om pasta

Og når du har funnet din favoritt, er oppskriftene lett tilgjengelig.

De beste pastaoppskriftene får du her

Her registrerer du deg for å få dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.

Pasta med fersk og røkt ørret

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

400 g ørretfilet
100 g røkt ørret
4 porsjoner penne fullkornspasta
2 vårløk
½ brokkoli
1 ss olje
salt og nykvernet pepper
1 ss finhakket gressløk, frisk
Sitronsaus:
1 sitron
3 dl matfløte
1½ dl vann
1 terning fiskebuljong
1 ts maisennajevner, lys

Fremgangsmåte

Kok pastaen et par minutter kortere enn anvisning på pakken i godt saltet vann.

Skjær ørretfileten i små terninger og den røkte ørreten i strimler.

Vask, rens og skjær vårløk i tynne skiver og brokkoli i små buketter.

Tilsett vårløk og brokkoli i kasserollen sammen med pastaen når den er nesten kokt, og la det koke sammen med pastaen de siste minuttene.

Hell av vannet og la pasta, vårløk og brokkoli være igjen i kasserollen. Tilsett de rå ørretbitene, olje, salt og pepper, bland forsiktig og sett på lokket.

La det hele stå 1-3 minutter på svak varme til ørreten er ferdig.

Sitronsausen:
Vask sitron og riv av det gule skallet. Kok opp matfløte med sitronskall og la det småkoke et par minutter.

Tilsett vann og buljongterning, kok opp og jevn med maisennajevner.

Tilsett sausen og halvparten av den røykte ørreten i kasserollen sammen med pasta, ørret og grønnsaker.

Bland forsiktig, og la det trekke i 1-2 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Server pastaen med resten av den røkte ørreten og finhakket gressløk over.

De beste pastaoppskriftene

Tips: Her kan du gjerne bruke annen type pasta slik som spagetti, linguini, pappardelle eller tagliatelle.

Alt om pasta

Sendt inn av

Foto: Esten Borgos

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen