Denne kaken er helt genial

Den er saftig så det monner og holder lenge i kjøleskapet. Oppskriften er dessuten veldig enkel.

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Den eneste faren med denne kaken er at den får bein å gå på. En langpanne holder ikke lenge. Men om du stæsjer den slik kokken bak oppskriften, Espen Ramnestvedt på restaurant Smak i Bodø gjør, blir den mektigere og rekker til flere.

Det må være ekte saker

Hemmeligheten bak denne kaken er å finne i hovedråvaren, og her snakker vi ikke om lettrømme. Aller best blir den om du bruker upasteurisert rømme fra en liten produsent som Avdem.

Andre gode kakeoppskrifter med rømme

Men om du ikke finner den i butikken din, går vanlig seterrømme selvsagt helt fint. At rømmen er fet er aller viktigst.

Foto: Karoline Pettersen

TIPS: Kaken smaker best romtemperert med rikelig med topping. Bruk gjerne noen friske bær til. Se flere nyttige kokketips

Rømmekake

Antall porsjoner

1 langpanne

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Kakedeig :
6 egg
6 dl sukker
6 dl rømme, gjerne upasteurisert rømme fra Avdem gardsysteri
8 dl hvetemel
5 ts bakepulver
frøene fra 2 vaniljestenger

Topping:
3 dl rømme
3 dl philadelphiaost
1 dl sukker

Fremgangsmåte

Kakedeig:
Pisk egg og sukker til eggedosis

Vend inn rømmen med en slikkepott.

Vend inn vaniljefrøene.

Sikt inn det tørre og vend sammen røren.

Hell deigen i en form dekt med bakepapir og stek på 170 grader til kaken har en kjernetemperatur på 93 grader, dette tar ca 35-40 minutter. Det beste er å bruke et steketermometer.

Topping:
Pisk alt sammen til det blir en luftig og kremete masse.

Tips:
Kaken smaker best romtemperert med rikelig med topping. Bruk gjerne noen friske bær til.

Sendt inn av

Foto: Karoline Pettersen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ukens kake som nyhetsbrev:
Hver torsdag får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Forsiden akkurat nå

Til toppen