Dagens rett

Denne kyllinggryten får bein å gå på

I dagens oppskrift får kyllingfileten internasjonalt følge og et herlig kick fra chili. Pass på å lage ekstra stor porsjon.

Kylling er mild og barnevennlig. Couscous og kikerter er også runde smaker. Derfor trenger denne retten litt krydderstyrke i form av chili. Hvor stort kicket skal være, er opp til deg og de andre rundt middagsbordet.

Enda flere gode oppskrifter med kylling

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kyllinggryte og couscous

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

3 dl couscous
2 fedd hvitløk
600 g kyllingfilet
1 ss olje
1 ts salt
½ ts pepper
2 ½ dl matfløte
2 ½ dl hønsebuljong eller grønnsaksbuljong
1 ts soyasaus
1 ts knust chilipasta (sambal oelek)
1 ss honning
400 g ferdigkokte kikerter (1 boks)
1 ss sitron

Fremgangsmåte

Kok couscous etter anvisning på pakken.

Skrell og grovhakk hvitløken. Stek kylling i olje i en gryte. Tilsett hvitløken. Krydre med salt og pepper.

Hell i matfløte, buljong, soyasaus, sambal oelek og honning.

La kyllingen trekke i ca. 10 minutter.

Skyll de ferdigkokte kikertene i kaldt vann og la dem renne av.

Riv skallet av sitronen og tilsett sammen med persille og kikerter i gryten. La det hele koke i 2 minutter til.

Smak til med salt, pepper og sitronsaft og server gryten med nykokt couscous.

Vi har hundrevis av kyllingoppskrifter å by på

Tips: Her bruker vi en knust chilipaste (sambal oelek) som du kan finne i de fleste velassorterte butikker, men du kan også erstatte dette med ½ ts finhakket chili.

Sendt inn av

Foto: TINE

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Flere gode middagstips

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine
- uansett hvor du befinner deg.
 
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen