Dagens rett

Denne middagen gir gode sommerminner

Vi er snart midt i april og på tide å fårberede sommeren. Kan vi friste med denne greskinspirerte salatoppskriften?

En salat kan bygges ut i det uendelige og blir riktig så mettende. Som denne vrien på den klassiske greske salaten. Den metter godt samtidig som den frister til gjentakelse, enten på hjemmebane eller i Hellas.

De beste salatene finner du her

Lag noen av disse dressingene

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Gresk salat med poteter og tunfisk

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

500 g små poteter (fast type)
1 boks hermetisk tunfisk i olje
1 slangeagurk
6 tomater
1 rødløk
10 sorte oliven
1 bunt frisk dill
½ dl finhakket frisk mynte
1 ts hakket frisk oregano
1 ss rødvinseddik
2 ss olivenolje
smak til med salt og pepper
75 g fetaost

Fremgangsmåte

Kok potetene møre og skrell dem om du synes det er nødvendig. Skjær dem i skiver.

Hell oljen av tunfisken og vask og skjær agurken i skiver.

Vask og skjær tomatene i båter.

Rens løken og skjær den i tynne ringer.

Vend forsiktig potetskivene med tunfisk, agurk, tomater, rødløk og oliven i en salatbolle.

Hakk mynte og dill og vend inn i salaten sammen med oregano, eddik og olivenolje.

Krydre salaten med salt og pepper og smuldre fetaost over salaten rett før servering.

Server salaten med godt grovt brød til.

Flere deilige salater

Sendt inn av

Foto: Sæson for god smak - www.saesonforgodsmak.dk

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen