Dagens rett

Denne oppskriften med laks må du prøve

Gjør noe nytt med laksen denne helgen, server denne spennende vrien og du vil ikke angre.

Laks er er en fisk du kan bruke til en rekke retter. Det er nesten ingen begrensninger siden den kan servers både rå, marinert, kokt og stekt som her.

Server gjerne laksen med en rå kjerne, eller som her bare stekt på en side - da får du frem all den deilige smaken i fisken.

Her finner du de beste lakseoppskriftene

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Sprøstekt laks med auberginekrem og tomatcarpaccio

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

800 g laksefilet kuttet i fire like store stykker
Salt og pepper
Solsikkeolje

Auberginekrem:
4 auberginer
2 ss ferskpresset sitronjuice
½ dl extra virgin olivenolje
1 ss hvit balsamicoeddik (evt hvitvinseddik)
2 ss knust hvitløk
salt og pepper

Tomatcarpaccio:
2 store bifftomater eller 4-5 plommetomater
grovt havsalt
½ ss knust sterk albansk pepper (eller szechuanpepper)
extra virgin olivenolje
1 ss kapers
10 sorte kalamataoliven, renset og finhakket
frisk timian

Fremgangsmåte

Auberginekremen:
Grill auberginene til de blir helt myke (aller helst over åpen flamme, men det går fint under grillelementet i ovnen også).

Skrell av skallet på auberginene og ta bort de største kjernene.

Grovhakk auberginekjøttet sammen med hvitløken, tilsett sitronjuicen, balsamico, olivenolje og smak til med salt og pepper. Varm opp rett før servering.

Tomatcarpaccio:
Skjær tomatene i tynne skiver på ca 2 med mer og krydre med salt og pepper.

Legg opp 5-6 tomatskiver på hver tallerken, dryss over knust sterk pepper, kapers, hakket oliven og timian. Ha på godt med god olivenolje på tomatene.

Legg på en stor skje av auberginekremen oppå tomatene midt på tallerkenen.

Laksen:
Krydre fisken med salt og pepper 10 minutter før servering. Ha olje i en panne og stek laksefiletene over middels høy varme til de har fått en fin stekeskorpe, ca 5 minutter.

Legg opp laksen oppå auberginekremen med stekeskorpen opp - laksen skal kun stekes på en side!
 

Tips: Dersom du ikke har tid til å lage auberginekremen kan du finne ferdige varianter i velassorterte butikker som baba ganoush, eler prøv også med hummus.

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen