Dagens rett

Denne pastasalaten får bein å gå på

Du trenger nesten ikke en oppskrift på en rett som denne, for her er det fritt fram etter hva du har i kjøleskapet. Godt blir det alltid.

Pastasalat er en perfekt måte å utnytte rester etter en pastamiddag. De fleste koker for mye pasta, og det er ikke lov å kaste. Hvis du lager ekstra mye av denne pastasalaten, er det mange som blir lykkelige over å få rester i matboksen i morgen.

Her kan du lese mer om ulike pastatyper

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Pastasalat med reker og tomatpesto

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

300 g håndpillede ferske reker
500 g pasta, gjerne penne
1 dl tomatpesto
ruccula
cherrytomater
rødløk, i ringer
 
Tomatpesto:
2 fedd hvitløk
100 g soltørkede tomater
2 ss pinjekjerner
2 ss revet parmesanost
1 dl olivenolje

Fremgangsmåte

Kok pastaen i rikelig med saltet vann til den har en litt hard kjerne.

Hell av vannet og skyll pastaen i kaldt vann til den er kald.

Lag tomatpesto eller bruk ferdig kjøpt på glass, og bland den inn i pastaen.

Pasta, reker og grønnsaker blandes sammen. her kan du gjerne fylle på med de grønnsakene du har og liker.

Tomatpesto:
Ha alle ingrediensene til pestoen i en fooodprossesor. Kjør sammen til en glatt mos og smak til med litt salt og pepper.

Er du frelst på pesto? Finn flere gode oppskrifter her

Tips: Det er også godt å lage en skalldyrsalat på denne måten, da erstatter du bare litt av rekene med andre typer skalldyr.

Fristende oppskrifter med reker finner du her

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen