Dagens rett

Denne retten er det umulig å ikke like

For det første er oppskriften italienskinspirert og for det andre inngår det beste av norske råvarer. Dessuten er den ressursvennlig.

Tørre brødblingser blir som nye når de ristes, gnis inn med frisk hvitløk og toppes med lekkert tilbehør. Og tilbehøret behøver ikke være mer komplisert enn som her - søte små tomater og moden spekeskinke. Det er kvaliteten på råvarene som sikrer resultatet.

Med en rimelig men frisk og god rosévin til blir det enda bedre

Flere gode oppskrifter på bruschetta finner du her

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Bruschetta med langtidsmodnet norsk spekeskinke

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

4 store skiver langtidsmodnet norsk spekeskinke
8 cherrytomater i klase
4 fedd hvitløk
2 ss ekstra virgin olivenolje
1 ts grovt havsalt
50 g ruccula
2 skiver loff eller godt surdeigsbrød

Fremgangsmåte

Legg tomater og hvitløk på litt aluminiumsfolie, ha over balsamicoeddik, olivenolje og salt. Brett folie over, klem folien godt sammen slik at du får en pakke. Stekes i ovn ved 225 grader i ca 10 minutter.

Grill loffskivene i panne ved sterk varme, eller i ovn ved 250 grader til brødet har en gyllen overflate. Gni skivene inn med en hvitløksbåt, delt i to.

Legg ruccola på brødet. Legg 2 skiver spekeskinke på hver brødskive.

Legg over bakte tomater og hvitløk, og drypp over olivenolje og balsamicoeddik.

Dette er en perfekt smårett eller forrett, og kan med enkelthet lages på grillen!

Her finner du flere gode oppskrifter på bruschetta og smørbrød

Tips: Du kan selvsagt bruke vanlig spekeskinke her, men langtidsmodnet skinke har ekstra god smak og gir det lille ekstra. Dette kan være forrett, smårett, en del av et tapasbord eller noe du lager når du har lyst på noe godt.

Flere deilige småretter til koldtbordet finner du her

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen