Dagens rett
Denne retten kommer du til å lage mange ganger

Denne retten kommer du til å lage mange ganger

I stedet for biff er det grillet laks som får glede av béarnaisen. Og den lager du selvsagt selv.
31 Juli 2015 - 01:00

Béarnaisesaus er veldig enkelt, og spesielt når du har denne lettvinte versjonen å ty til.

Vil du heller lage ekte béarnaise, kan du bruke denne oppskriften

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Grillet laks med asparges og enkel béarnaise

Grillet laks med asparges og enkel béarnaise

Fremgangsmåte

Kjøp laksefileter med skinnet på. Skrap skinnet godt for skjell.

Skyll og tørk fisken og dryss den lett med salt og pepper. Pensle den med olje.

Brekk av den nederste trene delen av aspargesstilkene. Pensle dem med olje.

Stek laksen på grill med skinnsiden ned i ca. 3 minutter, til skinnet er brunt og sprøtt.

Snu fisken og stek den 1-2 minutter på den andre siden.

Stek aspargesen i ca. 2 minutter. Om du bruker grønne bønner, holder det med 1 minutt.

Enkel béarnaise:
Visp eggene sammen med elvisp og visp inn varmt smør litt etter litt mens du rører hele tiden.

Smak til sausen med sitronsaft og rør inn sitronskall og basilikum.

Server fisken med asparges, saus og nypoteter.
 
Laks er en ypperlig fisk å tilberede på grill, men du kan også tilberede en rekke andre deilige fiskeretter på grillen.
 
Tips: Dersom du ønsker en lettere variant av denne retten kan du bytte ut béarnaisen med nyrevet pepperrot innblandet i kesam.
 
Laksen kan du godt grille i en grillpanne også.
 

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sørfransk vinkos for hjemmepåsken til en liten penge
+
Ukens vin

Sørfransk vinkos for hjemmepåsken til en liten penge

Denne økologiske rødvinen finnes dessuten i så å si alle polutsalg – og det til en veldig gunstig pris.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her