Drikke
Denne rødvinen blir din favoritt i sommer

Denne rødvinen blir din favoritt i sommer

Du kan faktisk drikke denne rødvinen som en hvitvin, og det uten at du går glipp av rødvinsfølelsen.
Aase E. Jacobsen
25 Juni 2014 - 06:00

Få Ukens vin som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Ch. Cambon Beaujolais Village 2013 (7532)er svært leskende og god med fine kirsebærtoner og god tørrhet. Den smaker fortreffelig lett avkjølt og nytes sammen med det meste fra sommermenyen, som fingermat, snacks, kalde kyllingretter, spekemat, pasta, fisk og alt av grønt fra grillen.

Her finner du gode forslag til matfølge

Den har imidlertid ikke hele bruksspekteret til en hvitvin, men det er altså ikke langt unna.

Uten tilsettinger

Som det framgår av navnet er det snakk om en beaujolais, men et godt stykke unna det de fleste forbinder med denne vinstilen. Den er nemlig laget etter naturmetoden, uten tilsetting av gjær eller sukker (chaptalisering), ufiltrert, uklaret og nesten helt uten tilsatt svovel.

Derfor vil den se grumsete ut når flasken avkjøles, men det påvirker altså ikke smaken.

Mer karakter

Fordelen med denne framstillingsmetoden at du får mer beaujolaiskarakter i glasset, ikke bare dropspreget saft som er en slem beskrivelse av de mest kommersielle beaujolaisene. Som vi heldigvis ikke har for mange av på det norske markedet.

Slik var beaujoalis nouveau i 2013

Den er laget av en av første (beaujolais)produsentene som kastet seg på denne naturlige bølgen. Marcel Lapierre ble overbevist allerede i 1981, inspirert av Jules Chauvet, naturvinens far.

Dette er historien om Jules Chauvet

Etter Marcels død er det hans bedre halvdel, Marie, og sønnen Mathieu som lager vinen.

Mer kommer

På polet finnes også en rosé, Ch. Cambon Beaujolais Rosé 2013 (14846), som dessuten skiller seg andre roséer ved å være mer rødvinslik. Så her er det nesten hipp som happ hvilken av vinene du velger.

Senere i sommer kommer en beaujolais cru fra samme produsent, en Morgon, som det er grunn til å ha forventninger til.

Les om Beaujolais’ 10 cruer

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som nyhetsbrev:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her