Dagens rett

Denne suppen får fart på smaksløkene

Suppe med mye smak og krydder gjør susen på en onsdag i mars. Dessuten er det rask, lettlaget og rimelig mat.

Suppe fortjener å settes på hverdagsmenyen oftere. Bedre hurtigmat finnes knapt. Det er dessuten noe som alle i familien klarer å lage. Dagens suppe er intet unntak.

Eller hva med en av disse gode suppene?

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Asiatisk kyllingsuppe

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

1 kyllingfilet i strimler
½ løk i strimler
½ purre i strimler
1 gulrot i strimler
1 stilk sitrongress
2 ss soyaolje

1 fedd finhakket hvitløk
1 ss finhakket rød chili
1 ss revet frisk ingefær

3 dl hvitvin eller eplemost med god syre
5 dl kokosmelk

1 ss hakket frisk koriander
3 dråper tabasco
salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

Skjær kyllingfileten opp i strimler.

Del opp sitrongress i sine enkelte blad slik at de er lette å ta ut av suppen når den er ferdig.

Varm oljen og fres grønnsakene, sitrongress og kylling til det såvidt har begynt å ta farge. Tilsett hvitløk, ingefær og chili og la surre med de siste par minuttene.

Varm kokosmelken før du tilsetter den sammen med hvitvin/eplemost.

La suppen småkoke i 5-6 minutter. Ha i koriander helt mot slutten av koketiden. Smak til med salt og pepper.

Ta ut sitrongresset før servering. Serveres varm med godt brød.

Lag noen av disse varmende suppene

Sendt inn av

Foto: Cik Media

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen