Dagens rett

Denne suppen kan lages med eller uten kjøtt

Det er ikke mulig å bli annet enn glad når en grønn og varm suppe som denne står på middagsbordet. Oppskriften er såre enkel.

Best av alt er at den smaker så godt samtidig som den er godt tilpasset januarbudsjettet. Ikke minst er den lett å tilpasse til en enda grønnere januarmeny.

Og ikke minst utnytter den en undervurdert ressurs - nemlig de små grønne som er tilnærmet gratis fra butikkenes frysedisk.

Se alt det gode du kan lage med grønne erter

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Grønn suppe med svinekjøtt

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

500 g renskåret svinekjøtt i strimler
2 ss margarin eller olje til steking
500 g dypfryste erter
4 dl kjøtt- eller hønsebuljong (utblandet)
½ ts salt
¼ ts pepper
¼ hakket rød paprika
1 boks hermetiske maiskorn, gjerne økologiske

Fremgangsmåte

Stek kjøtt på høy varme i margarin/olje i en stekepanne. Krydre med salt og pepper. Sett til side.

Kok opp erter og buljong og kjør suppen glatt med stavmikser eller i foodprosessor. Smak til med salt og pepper. Tilsett litt mer vann eller buljong om nødvendig.

Fordel kjøtt og mais/paprika i suppeskåler og hell suppen rundt.

Server med godt brød.

Tips:
Denne suppen kan gjøres vegetarisk ved å bytte ut kjøtt med tofu og bruke grønnsaksbuljong eller –kraft.

Sendt inn av

Foto: Julie H. Amundsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen