Dagens rett

Denne tørrfiskretten åpner du garantert munnen for

Når tørrfisk er å få i gryteklar utgave, bør vi bruke denne fantastiske råvaren oftere. Som med denne oppskriften.

At det skulle tar så lang tid som det har gjort for nordmenn å få opp øynene for denne sagnomsuste råvaren som italienere er villige til å drepe for, er egentlig ganske så utrolig.

Les om den fantastiske historien til den tørkete torsken

Og ikke minst om hvor gale italienerne er etter stoccafisso

Men alle tørrfiskelskeres venn Halvor Hansen har gjort noe med det, og hans gryteklare tørrfisk er i en butikks frysedisk nærere deg enn du aner.

 
 
Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Bakt tørrfisk med chiliaioli

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

400 gram ferdig utvannet tørrfisk
 
1 chilli
2 fedd hvitløk
1 ts revet ingefær
½ liter god olivenolje
Salt og pepper
 
Chiliaioli:
2 eggeplommer
1 ss dijon sennep
1 fedd hvitløk
2 dl olivenolje
finhakket chili
Noen dråper sitron
Salt og pepper
 
Blandet salat

Fremgangsmåte

Finhakk chili og hvitløk. Hvis du ønsker det ekstra sterkt, kan du ha med frøene, fjern dem ellers.

Bland chili, hvitløk og olivenolje, smak til med salt og pepper.

Pensle fisken med chilioljen og bak i ovn på 200 grader i ca 5 minutter.

Chiliaioli:
Pisk eggeplommer godt sammen med dijonsennep og finhakket hvitløk.

Pisk kraftig mens du sper med olivenolje først dråpevis og siden litt etter litt til du oppnår en majoneslignende konsistens.

Smak aiolien til med finhakket chili, sitronsaft, salt og pepper.

Den bakte tørrfisken smaker ekstra godt på en seng av salat med aiolien ved siden av.

Les mer om tørrfisk i denne artikkelen

Tips: Denne retten er flott som forrett eller som en salat, men du kan også prøve å servere fisken med en god potetmos.

Flere oppskrifter med tørrfisk finner du her

Sendt inn av

Foto: Bent Raanes & Sarah Cameron Sørensen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen