Dagens rett

Denne torskeretten er det virkelig sus over

Torsk er svært så vinvennlig. Derfor får du forslag til både rødt og hvitt vinfølge.

Pent skårne torskeloins fra ryggfileten er perfekt som selskapsmat. Denne oppskriften kommer alle til å like.

Du finner mengder med andre lekre torskeoppskrifter her

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Stekt torsk med serranoskinke, tomatsaus og pasta

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

4 filetstykker uten skinn av skrei eller annen torsk, à ca. 150 g
hvetemel
2 ts salt
1 egg, sammenvispet
smør til steking

4 skiver seranoskinke eller annen god spekeskinke

Tomatsaus:
1 middels stor løk, finhakket
1 ss smør
1 boks, 400 g, hermetiske tomater
1 ss tomatpuré
ca. 1 dl fiskekraft
salt, pepper
ca. 1 ts hakket, frisk timian

Fremgangsmåte

Bland mel og salt og vend fiskestykkene i. Vend dem deretter i egg.

Stek fisken i smør på middels varme til den er knapt gjennomkokt, ca. 3 minutter på hver side. Stek skinken raskt så den blir sprø.

Tomatsaus:
Fres løken myk og blank i smør. Mos tomatene og rør dem inn sammen med tomatpuré. La det frese et par minutter.

Hell på fiskekraft og la sausen småkok uten lokk til den er fyldig. Smak til med salt, pepper og timian.

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Fordel sausen på varme tallerkener, legg på pasta og skrei på toppen.

Legg en skive skinke på fisken. Server kokte grønnsaker eller salat til.

Flere oppskrifter med skrei finner du her

Sendt inn av

Foto: Eva Brænd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen