Dagens rett

Denne torskeretten er helt genial

Fiskekaker på en lørdag, tenker du kanskje? Tempuratilberdningen gjør imidlertid sitt til at denne oppskriften har skikkelig festpreg.

Å lage sine egne fiskekaker gjør mye for mestringsfølelsen på kjøkkenet. Du vil blir overrasket hvor enkelt og raskt det egentlig er. Også her hvor vi har valgt en litt mer feststemt versjon av fiskekakene. Denne retten kan også lages av restene etter en torskemiddag, altså av avskjæret etter at du har tatt ut indrefileten av torsken - den såkalte loinen. Men du kan selvsagt også velge å male opp selve loinen. Smaken er den samme.

Flere oppskrifter med torsk

Ertepuré laget av frosne erter appellerer til flere enn den tradisjonelle ertestuingen som knyttes med kjøttkake- eller lutefiskmiddagen. Men det er fullt mulig å bruke slik ertestuing også.

Dette er verdens beste erter

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Friterte torskekaker med ertepuré

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Torskebollene:
500 g torskefilet, uten skinn og bein
2 ts salt
300 g potet
½ purre
1 dl bladpersille, finhakket
½ dl melk
salt og pepper
solsikkeolje

Ertepuré:
300 g erter, fryste
1 ss mynte, frisk finhakket
1 ss smør
1 ts hvitvinseddik
salt og pepper

Tempurarøre:
1 flaske (33 cl) øl
3 dl hvetemel

Til servering:
sitron

Fremgangsmåte

Torskebollene
Kok potetene.

Skjær fisken i litt mindre biter og ha den i en kjøkkenmaskin med knivblad sammen med saltet. Kjør sammen til en jevn deig.

Mos kokt potet og finhakk purre og persille. Ha dette sammen med melk i kjøkkenmaskinen. Smak til med salt og pepper.

Tips: Pass på at fisken og melken er kald.

Ertepuré:
Kok ertene møre, hell av vannet og bland sammen med finhakket mynte, smør og eddik.

Kjør til en puré med stavmikser, og smak til med salt og pepper.

Tempurarøre:
Hell øl i en bolle og bland inn hvetemel til du har en en tykk, glatt røre.

Tips: For at tempuraen skal blir sprø og luftig, bør røden brukes med en gang.

Varm opp olje i en stor gryte eller bruk en frityrkoker.

Bruk en skje til å forme små kaker. Ha dem over i tempurarøren og sørg for at de er godt dekket. Bruk en gaffel og løft dem over i den varme oljen.

Friter til de er gylne på alle kanter.

Ta torskekakene opp og la dem renne av seg på tørkepapir.

Server de friterte torskekakene med ertepuré og sitronskiver.

Flere oppskrifter med torsk

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen