Dagens rett

Denne viltgryten blir det avsetning på

Det er siste dag av påskeferien og vi koser oss litt ekstra med en smaksrik viltgryte. Som er overraskende rask å lage.

Norsk vil er blant verdens mest eksklusive råvarer, og en av de aller beste finner du i de fleste frysedisker - nemlig reinskav.

Dette tynt skårne reinsdyrkjøttet som mange kjenner som finnbiff, gjør at det er langt enklere å lage en fantastisk viltgryte enn mange tror.

Prøv bare denne oppskriften selv så skal du se.

De beste oppskriftene med reinsdyr finner du her

Her registrerer du deg for å få dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kremet viltgryte med finnbiff, solbær og einebær

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

750 g reinsdyrskav
2 ss margarin til steking
 
300 g frisk sjampinjong
1 purre
1 ss smør
3 dl vann
 
5 ss lettrømme
1 dl melk
2 ss hvetemel
2 ss solbærsyltetøy
6 einebær
1 ts salt
½ ts pepper

Fremgangsmåte

Halvtin finnbiff og stek den raskt på sterk varme. Brun små porsjoner av gangen.

Del sopp i fire. Fres sopp lett i en gryte med smør. Rens og del purre i biter. Ha kjøtt og purre i gryta og hell på vannet. Kok opp og la det trekke i ca. 10 minutter.

Rør sammen rømme, melk og hvetemel. Ha det over i gryta sammen med solbærsyltetøy og einebær. Dersom du ikke har solbærsyltetøy kan du bruke ca 1 ss konsentrert solbærsaft.

Kok opp og la det trekke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Server gjerne med kokte poteter og rørte tyttebær.

Flere lekre retter med reinsdyr

Tips: Her kan du gjerne bruke skav (tynt skåret kjøtt) av hjort, elg, rådyr, eller lam i stedet for reinsdyrskavet.  

Les mer om reinsdyr i disse artiklene

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen