Dagens rett

Denne viltretten tryller du fram på et blunk

Reinskav er et genialt produkt. Du får mye god smak på kort tid samtidig som det er god ressursutnyttelse. Her er oppskriften.

Reinskav er dessuten lett å få tak i og rimelig. Jo mer grønnsaker du har oppi eller serverer ved siden av, jo rimeligere blir retten.

Her er flere gode oppskrifter med skavet kjøtt

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Viltpanne

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

500 g reinsdyrskav/finnbiff
2 knuste einerbær
½ purreløk eller 2 - 3 vårløk
1 dl vann/kraft
3 gulrøtter
1 pakke grønne erter

Fremgangsmåte

Stek halvtint reinsdyrskav/finnbiff på middels svak varme i en panne. Tilsett purre i ringer og einebær. Hell over vann/kraft. Tilsett gulrot skåret i skiver og la dem surre med i 5 min. Ha over ertene og rør forsiktig til alt er gjennomvarmt.
 
Server med hjemmelaget potetmos smakt til med friske eller tørkede urter og ripsgele. Retten smaker også godt med stekte potetbåter eller godt brød.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen