Dessert eller til kaffen – den smaker like godt uansett

Eplekake er alles favoritt, og denne er raskere å lage enn mange andre. Og den smaker himmelsk.

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Med butterdeig i fryseren er du til enhver tid et skritt nærmere en slik åpenbaring av en eplekake som denne.

Vi har mange andre oppskrifter med butterdeig

Den tar bare en drøy halvtime å lage og mens du lager kaffen får den siste finishen i ovnen.

Eller om du velger å bruke den som dessert, steker den seg mens hovedretten (eller osten) nytes. 

Kanskje du bruker epler i hovedretten også? Prøv en av disse oppskriftene

TIPS:  Server lun med vaniljekesam eller vaniljeyoghurt smakstilsatt med litt kanel.  Se flere nyttige kokketips

Epler i skjul

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

400 g butterdeig

3-4 grønne epler (600 g)

2 ss smør

45 g brunt sukker

1 ts revet sitronskall

1 ss sitronsaft

1 ts revet muskatnøtt

1 ts malt kanel

40 g rosiner

1 sammenpisket egg

Fremgangsmåte

Legg fire plater med butterdeig til tining mellom bakepapir, med et kjøkkenhåndklede over.

Skrell eplene, fjern kjernehuset og kutt de i terninger (ca 1 x 1 cm). Smelt smør og sukker i en stekepanne, tilsett eplene, sitronskall og sitronsaft. La det surre ved middels varme i ca 10 minutter under jevnlig omrøring til eplene er møre og væsken er tykk og sirupsaktig. Rør inn krydderet og rosinene. Avkjøles helt.

Forvarm ovnen til 220 ºC.

Kutt bort ca 2 mm av alle sidene på butterdeigsplatene. Legg langsidene på to og to butterdeigsplater sammen og trykk forsiktig kantene mot hverandre.

Kjevle ut en av de to sammensatte platene på bakepapir med litt mel på, til et rektangel på 18 x 25 cm. Overfør deigplaten på bakepapiret til et stekebrett. Fordel epleblandingen over deigen, men la det stå igjen en kant på 2 cm rundt hele.

Kjevle ut den andre delen på et bakepapir med litt mel på, til samme størrelse som den første butterdeigen. Lag snitt på tvers av deigen med ca 1,5 cm mellomrom. Men la en kant på ca 2 cm stå fri hele veien rundt. Pensle kantene på den deigen hvor epleblandingen ligger, med sammenpisket egg. Legg så deigen du har snittet i over epleblandingen og press kantene sammen med en gaffel.

Skjær av overflødig deig i kantene. Skyv sidene av deigen litt opp med en kniv, så den hever seg under stekingen. Smør overflaten med lettpisket egg. Stekes i 20 - 25 minutter midt i ovnen til deigen er hevet og gyllen.

Tips:

Server lun med vaniljekesam eller vaniljeyoghurt smakstilsatt med litt kanel.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ukens kake som nyhetsbrev:
Hver torsdag får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Forsiden akkurat nå

Til toppen