Den smaker like godt som den ser ut

Gresskar kan brukes i langt flere søte settinger enn pai. Denne oppskriften på dessert for eksempel.

Kjøper du et helt gresskar - og det bør du gjør selv om du ikke skal lage halloweenlykt - får du mye gresskarmasse som kan brukes i en rekke retter.

Sylting, suppe,  andre salte retter og pai er en ting.

Se alt det andre gode du kan lage av gresskar

Gresskarkjøttet smaker også veldig godt i desserter når det søtes opp og får litt bidrag fra krydder. Som i denne oppskriften. Den er for øvrig inspirert av de lekre yoghurtfrokostene du finner i kaffebarenes kjøledisker. 

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev 

Gresskar og yoghurtpannacotta med nøttemuesli

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Gresskar:
2,5 dl rå gresskarmasse
2 ss brunt sukker
1 klype kanel
1 klype kardemomme
1 klype salt
Litt sitronsaft 

Yoghurtpannacotta:
½ l gresk yoghurt
1 ss flytende honning
saft av 2 lime
2 gelatinplater

Nøttemuesli:
2,5 dl gresskarkjerner
2,5 dl grovhakkete hasselnøtter eller mandler
2,5 dl solsikkekjerner
1 l havregryn (ikke lettkokte)
1 dl honning
1 dl brunt sukker
2 dl rapsolje
1 ss malt kanel
Revet skall av 1 økologisk appelsin
1 1/2 ts salt

Fremgangsmåte

Nøttemuesli:
Varm ovnen til 165 grader. Blant alt i en stor bolle. Rør godt og fordel utover en bakeplate eller langpanne. Sett i ovnen og la stå i 20 minutter. Rør en gang underveis. Pass på at ikke noe blir brent. Avkjøl.

Gresskar:
Bland alt i en kjele og kok opp. La trekke i 10 minutter slik at mesteparten av væsken er fordampet. Avkjøl. Smak til med eventuelt mer sukker. 

Yoghurtpannacotta:
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Varm opp litt av limejuicen og løs opp gelatinen i dette. Ha i resten av limejuicen. Bland yoghurt og honning og rør inn den oppløste gelatinen. La stå i 20 minutter i kjøleskap for å sette seg.

Sette sammen:
Legg gresskar, pannacotta og muesli lagvis i høye dessertskåler. Sett kaldt i 5-10 minutter. Hvis glassene blir stående lengre, mister mueslien sprøheten.

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen